אוכל
אוכל

תבשיל רגל ושעועית

ה"טבחה" הטריפוליטאית - שווה לחכות בשבילה לילה שלם

|mako| פורסם14:42
תבשיל רגל (צילום: דנה בר-אל שוורץ)
צילום: דנה בר-אל שוורץ
Rating:540reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

  • 3 כפות שמן

  • בצל קצוץ
  • כף פפריקה (מתוקה או חריפה, מה שבא לכם)
  • 2 כפות ועוד כף רסק עגבניות
  • מלח
  • כפית כמון
  • 3 חתיכות של רגל פרה
  • חצי קילו שריר, חתוך לקוביות
  • 3 עצמות
  • 3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
  • שעועית לבנה שטופה במים – לפי החישוב של חופן לכל סועד (לא צריך להשרות קודם)
  • 3 שיני שום קצוצות
  • ראש שום שלם, עם הקליפה

אופן ההכנה:

1משחימים את הבצל בסיר (בחרו סיר שמתאים גם לתנור).

2מוסיפים את הפפריקה, שתי כפות רסק עגבניות וחצי כוס מים. מוסיפים עוד כף של רסק עגבניות, מלח וכמון.

3מכניסים לסיר את הבשר (שני הסוגים), העצמות, השעועית, תפוחי האדמה, השום הקצוץ וראש השום, ומכסים במים. מוסיפים כ-6קוקלות(אם יש) ומביאים לרתיחה.

4מעבירים לפלטה או לתנור שחומם לחום נמוך מאוד (כ-100 מעלות), ומניחים להתבשל כל הלילה.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il