אוכל
אוכל

פילה סלמון עם פול מצרי

מחפשים אחלה של מנה ראשונה לפסח? מנה אביבית וחגיגית של סלמון פיקנטי עם פול ועגבניות טריות, שרק זועק למצה או לחמניית פסח שתטבול ברוטב הטעים שלו

|mako אוכל| פורסם08:42
פילה סלמון עם פול מצרי (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.614reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

אפשר להחליף את הסלמון בדג לבן כמו בורי או לוקוס, או לחילופין להכין קציצות דגים ולבשל אותם ברוטב הזה. כדאי ואף מומלץ שתכינו בצד מצה אולחמנייה של פסחכדי לטבול ברוטב הטעים.

המצרכים (5 מנות):

  • 700 גרם פילה סלמון

  • 1/2 1 כוסות פול מצרי מושרה במים ללילה (או פול טרי, ללא השרייה)
  • שיני שום קלופות ופרוסות מראש שום שלם
  • כף פפריקה מתוקה
  • 1/2 כף פפריקה חריפה
  • כפית כמון
  • מלח
  • חבילה של עגבניות שרי, שטופות היטב

אופן ההכנה:

1בסיר עם 3 כפות שמן זית מטגנים את השום כדקה-שתיים. מוסיפים את התבלינים לדקה ומערבבים אותם היטב בתוך השמן. מוסיפים את העגבניות (השלמות) ומבשלים כ-10 דקות על אש נמוכה.2. מוסיפים את הפול יחד עם שתי כוסות מים חמים ומבשלים על אש נמוכה עד שהפול מתרככך כ-25 דקות (אם משתמשים בפול טרי, מורידים מזמן הבישול). 3. מניחים את הדג בתוך הרוטב ומבשלים כ-15 דקות. אם במהלך הבישול חסרים מים - מוסיפים עוד ככוס מים חמים.* הכלים באדיבות: ב. א. גרף יעוץ וסחר בע״מ, רחוב זבולון 28 תל אביב

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> רוצים לזכות בסט סירים חדש? לחצו כאן ושלחו לנו מתכון מנצח לפסח!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il