אוכל
אוכל
סיום מתוק

סיום מתוק: מאפי שמרים במילוי שוקולד ובננה

מחפשים עוגת שמרים פרווה, שווה ונימוחה? מצאתם - עוגיו.נט מכינה לכם מאפי שמרים אישיים מפוצצים משוקולד ועם חיזוק של בננה בשביל הטעם. אנחנו כבר רצים להתפיח את הבצק

|mako אוכל| פורסם08:45
מאפי שמרים אישיים במילוי שוקולד ובננה (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:4.777reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (12 מנות):

לבצק:

  • 260 גרם (3/4 1 כוסות) קמח לבן
  • 5 גרם (כפית) שמרים יבשים
  • 50 מ"ל (רבע כוס) שמן צמחי
  • 30 גרם (3 כפות) סוכר
  • ביצה
  • 100 מ"ל מים
  • קורט מלח
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • ביצה טרופה, להברשה לפני האפייה

למלית:

  • 200-250 גרם ממרח שוקולד
  • 1-2 בננות גדולות ובשלות
  • שוקולד צ'יפס מריר לפי הטעם

לסירופ סוכר:

  • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
  • 50 מ"ל מים

אופן ההכנה:

1מכינים בצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מעבדים יחד קמח, שמרים, שמן, סוכר, ביצה, מים, מלח ותמצית וניל במשך כ-10 דקות עד שמתקבל בצק אחיד, רך ומעט דביק.

2בידיים מקומחות יוצרים מהבצק כדור, מעבירים לקערה מקומחת קלות, מכסים ומתפיחים במשך כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3כשהבצק תפח מרדדים אותו על משטח מקומח למלבן בעובי של כ-3-4 מ"מ.

4מורחים ממרח שוקולד על הבצק בשכבה אחידה ודקה.

5חותכים את הבננות לקוביות קטנות ומפזרים על גבי השוקולד. מפזרים שוקולד צ'יפס בצורה אחידה.

6מגלגלים את הבצק לרולדה הדוקה.

7מחלקים את הרולדה ל-12 חלקים, אותם חותכים בעזרת סכין חדה.

8מניחים את שושני הבצק בתוך תבנית שקעים משומנת קלות (אפשר גם בתבנית סיליקון).

9מניחים לשושנים לתפוח במשך כ-45 דקות או עד שהם כמעט מכפילים את נפחם.

10מברישים את המאפים התפוחים בביצה טרופה.

11מחממים תנור ל-170 מעלות.

12אופים את המאפים במשך כ-13-17 דקות או עד שהם זהובים ותפוחים.

13מכינים סירופ: בסיר קטן מניחים סוכר ומים ומניחים על להבה גבוהה. מביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה ממשיכים לבשל את הסירופ עוד 1-2 דקות, עד שהסוכר נמס לחלוטין.

14מברישים את המאפים המוכנים בסירופ ומגישים.

הערות, הארות ותוספות:• המאפים במיטבם ביום הכנתם. אם רוצים לשמור אותם למועד מאוחר יותר, מומלץ להקפיא בקופסה אטומה ולחמם בכל פעם שמתחשק.• אפשר להשתמש בכל ממרח שוקולד שאוהבים. במקרה הזה הלכתי על קלאסיקת ילדות והשתמשתי בשוקולד השחר.• חשוב להשתמש בבננות בשלות ולא ירוקות מדי.• אפשר לתבל את המילוי עם מעט קינמון לגיוון הטעמים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לראש השנה

* בקרו בבלוג של נטלי -עוגיו.נט

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת שוקולד פאדג' ודובדבנים
>> הכירו את קארם: הפטיסרי הכי סודי בתל אביב
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il