אוכל
אוכל
סיום מתוק

עוגת שוקולד פרווה בחושה

מחפשים עוגת שוקולד פרווה מנצחת, ללא חמאה או מוצרי חלב אחרים? הגעתם למקום הנכון. עוגה עסיסית ומתוקה, עם ציפוי קרמי ושוקולדי, שאפילו לא מצריכה מיקסר. מערבבים, מעבירים לתנור ומצפים

|mako אוכל| פורסם06:51
עוגת שוקולד פרווה בחושה (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:4.6611reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לעוגה:

  • 3 ביצים
  • 200 מ"ל (כוס) שמן
  • 300 גרם (3/4 מיכל) חלב קוקוס
  • 100 מ"ל (חצי כוס פחות 2 כפות) מים
  • 300 גרם (כוס וחצי) סוכר
  • קורט מלח
  • 1/2 כפית תמצית וניל אמיתית
  • 80 גרם (1/3 כוס) קקאו איכותי
  • 200 גרם (כוס וחצי פחות כף) קמח לבן
  • שקית אבקת אפייה
  • 100 גרם שוקולד צ'יפס

לציפוי:

  • 100 גרם (1/4 מיכל) חלב קוקוס
  • 100 גרם שוקולד מריר, קצוץ דק

לקישוט:

  • פולי קקאו גרוסים או שוקולד מריר מגורר

אופן ההכנה:

1מחממים תנור לחום של 170 מעלות.

2בקערה גדולה מניחים יחד ביצים, שמן, חלב קוקוס, מים, סוכר, מלח ווניל, וטורפים היטב לתערובת אחידה בעזרת מטרפה.

3מוסיפים פנימה קקאו, קמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.

4מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת בקוטר 24 ס"מ, ומפזרים מעל את השוקולד צ'יפס.

5אופים את העוגה במשך 35-45 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכזה יוצא עם פירורים לחים.

6מצננים כעשר דקות בטמפרטורת החדר ומעבירים סכין בדופן העוגה עם התבנית, על מנת ליצור מרווח לציפוי.

7ציפוי שוקולד: בקערה בינונית מניחים יחד חלב קוקוס ושוקולד וממיסים במיקרוגל בפולסים. מערבבים עד שהשוקולד נמס והתערובת אחידה.

8יוצקים את הציפוי על העוגה לכיסוי מוחלט.

9מצננים את העוגה לחלוטין במקרר, ורק כשהיא קרה לחלוטין מחלצים מהתבנית.

10מקשטים בפולי קקאו גרוסים או בשוקולד מריר מגורר ומגישים: עוגת שוקולד פרווה לתפארת.

* בקרו בבלוג של נטלי -עוגיו.נט

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

המתכון עלה לראשונה במאי 2013

>> כל המתכונים לראש השנה

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il