אוכל
אוכל
עוגת ספוג

שושני שמרים עם בטטה

מאפי שמרים אישיים ממולאים בבצלים מקורמלים ובטטות מתובלות. אחלה של תוספת לצהריים של שבועות, או סתם ארוחה קז'ואלית. רק אחד לכל אחד? כן בטח

|mako אוכל| פורסם08:55
שושני בצק שמרים עם בטטות (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.139reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לבצק:

  • 500 גרם (1/3 3 כוסות) קמח
  • כף וחצי שמרים יבשים
  • כף סוכר
  • כוס ורבע מים פושרים
  • כפית מלח
  • כפית אורגנו יבש
  • 50 גרם מרגרינה מומסת

למלית:

  • 3 בטטות בינוניות מבושלות, קלופות ומרוסקות
  • 2 בצלים סגולים, קצוצים
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם

לציפוי:

  • ביצה טרופה

אופן ההכנה:

1בקערה גדולה מניחים את הקמח, השמרים והסוכר, מערבבים ויוצרים גומה במרכז. מוסיפים אל הגומה את המים, המלח, האורגנו היבש והמרגרינה המומסת, ולשים היטב את הבצק, מניחים בתבנית משומנת, עוטפים בשקית ניילון ומניחים להתפחה של 40 דקות.

2מטגנים בשמן הזית את הבצלים הסגולים הקצוצים עד שהם משחימים. ממליחים ומפלפלים ומעבירים לקערה יחד עם הבטטות המרוסקות. מערבבים היטב. 3. לשים שוב את הבצק ומחלקים אותו לשניים. מרדדים על משטח מקומח כל חלק לעלה בעובי של ס"מ. מורחים בצורה דקה את מלית הבטטות והבצל המקורמל, מגלגלים לרולדה ומהדקים את קצה הסגיר. חותכים את הרולדה לפרוסות בעובי של 4 ס"מ.

4משטחים מעט כל עיגול עם היד ומניחים את המאפים בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה. מברישים בביצה ומתפיחים 20 דקות נוספות.

5אופים בתנור שחומם לחום של 200 מעלות כחצי שעה.

* לבלוג של אינס:תיק אוכל

>> בשבוע שעבר הכנו בלינצ'ס מלוחים עם גבינות ותרד
>> לכל המתכונים לשבועות
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il