אוכל
אוכל
עוגת ספוג

עוגיות מגולגלות

יש עוגיות שתמיד כדאי שתהיה צנצנת שלהן על השיש. בראש הרשימה: עוגיות רולדה פריכות, ממולאות בריבה, ממרח תמרים או כל מה שאוהבים. קלאסיקה מתוקה שתמיד כיף שיש בבית

|mako אוכל| פורסם06:35
עוגיות מגולגלות (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.7208reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 3 כוסות קמח לבן
  • 4 כפות סוכר
  • חצי כפית קליפת לימון מגורדת
  • 1 כפית תמצית בטעם שקדים (אפשר להמיר בתמצית וניל)
  • 1 חלמון ביצה
  • 200 גרם מרגרינה רכה
  • 1/3 כוס מיץ תפוזים (אפשר להמיר במים או חלב)
  • כף שטוחה של אבקת אפייה

למילוי:

  • ריבת תות
  • 100 גרם קוקוס, לפיזור על הריבה
  • אפשרויות נוספות: מלית פרג, מלית תמרים, שוקולד למריחה או כל ממרח שמתחשק

לפיזור:

  • אבקת סוכר, בערך 50 גרם

אופן ההכנה:

1לשים את כל חומרי הבצק רק עד שהם מתאחדים (לישת יתר עלולה לפגוע בפריכות של הבצק). מניחים בקערה בטמפרטורת החדר ל-10 דקות.

2מחממים תנור ל-180 מעלות.

3מחלקים את הבצק לשלושה חלקים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן בעובי פחות מס"מ. מורחים את המלית הרצויה ומשאירים שוליים של כ-2 ס"מ בלי מלית.

4מגלגלים את הבצק לרולדה ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, כשהחיבור של הבצק פונה למטה. חוזרים על הפעולה עם השאר הרולדות.

5חותכים (לפני האפייה) כל רולדה בעזרת סכין חדה לפרוסות ברוחב כ-3 ס"מ, ואופים 25 דקות. מיד לאחר האפייה חוזרים עם סכין על החיתוכים שעשינו, כדי להפריד בין העוגיות. מפזרים אבקת סוכר, מצננים ומאחסנים בקופסה אטומה.

>> בשבוע שעבר הכנו לחמניות מגניבות בצורת קונוס

* לבלוג של אינס שילת ואפיק גבאי -תיק אוכל

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il