
המצרכים :לבצק (כ-20 יחידות קטנות):
למילוי:
לציפוי:
אופן ההכנה:1מערבבים בקערה רחבה (או בקערת המיקסר, אם יש) את הקמח, הסוכר והשמרים. יוצרים גומה ומכניסים אליה כוס אחת מהמים הפושרים, את המלח, המרגרינה והביצה. לשים היטב ביד או במיקסר. 2מוסיפים בהדרגה את חצי כוס המים הנותרת וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד וגמיש. 3מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט ועוטפים אותה בשקית ניילון. מניחים את הקערה העטופה במקום חמים עד שהבצק כמעט מכפיל נפחו (זה לוקח כשעה). 4בינתיים מכינים את המלית: מטגנים את הבצל בשמן הזית כ-3 דקות. מוסיפים את הבשר הטחון והתבלינים ומטגנים כ-5 דקות תוך פירור הבשר במזלג, עד שהבשר משנה את צבעו. מעבירים למסננת ומניחים לצינון. 5מעבירים את הבצק התפוח למשטח מקומח, לשים שוב ומחלקים לארבעה כדורים. 6מרדדים כל כדור בצק לעלה בעובי של עד סנטימטר ומחלקים בעזרת סכין או גלגלת למשולשים (כמו פיצה). מניחים על הצד הרחב של כל אחד מהמשולשים כף גדושה ממלית הבשר ומגלגלים את המשולש עד לקצהו החד. מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה כשהקצה פונה למטה (כדי שהמאפה לא ייפתח באפייה). חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק. 7מסדרים את המאפים באופן מרווח, מורחים בביצה ומפזרים שומשום. 8מתפיחים כחצי שעה נוספת, ואופים ב-180 מעלות כ-30 דקות, עד שהמאפים משחימים. לבלוג של אינס שילת ואפיק גבאי -תיק אוכל >> והנה אוסובוקו עם ירקות שורש שיחמם אתכם טוב טוב>> מעדיפים להזמין אוכל? גם את זה צריך לדעת![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |