אוכל
אוכל
עוגת ספוג

בלינצ'ס עם סלט טונה וירקות

נמאס מחביתה וסלט? קבלו ארוחת ערב אלטנרנטיבית, שדורשת קצת יותר השקעה אבל אידיאלית לשבירת שגרה. יש ילדים קטנים? תנו להם לעזור בגלגול

|mako אוכל| פורסם07:08
בלינצ'ס עם טונה וירקות (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.416reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (10 מנות):

  • 2 כוסות קמח
  • מלח
  • 2 ביצים
  • 2 כוסות מים
  • 25 גרם מרגרינה, מומסת
  • שמן לטיגון

למילוי:

  • 2 קופסאות טונה, מסוננות מנוזלים
  • 1-2 כפות מיונז
  • 1-2 כפות מיץ לימון
  • עירית קצוצה או חצי בצל קצוץ דק
  • מלח
  • פלפל שחור
  • רצועות של פלפלים, כרוב או מלפפון

אופן ההכנה:

1מנפים את הקמח לקערה. מוסיפים את המלח, מערבבים ויוצרים גומה. יוצקים את הביצים המים לקערה אחרת וטורפים.

2יוצקים את תערובת הביצים לקמח בהדרגה ותוך כדי טריפה במטרפה, עד שנוצרת בלילה אחידה. מוסיפים את המרגרינה ומערבבים. אם נוצרים גושים מסננים את הבלילה. מכסים ומעבירים למקרר ל-30 דקות.

3מחממים מחבת טפלון ומשמנים אותה קלות. יוצקים מעט מהבלילה ומסובבים את המחבת ליצירת חביתית דקה ואחידה. מטגנים עד הזהבה קלה, הופכים, מטגנים כחצי דקה ומסירים מהאש (קחו בחשבון שהבלינצ'ס הראשון על המחבת הוא הניסיוני). אם הבלילה שהתקבלה סמיכה מדי - אפשר להוסיף עוד מים ולערבב היטב.

4חוזרים על הפעולה עם שאר הבלילה. עורמים את הבלינצ'ס ומניחים לצינון.

5מערבבים את הטונה עם המיונז, הלימון, העירית הקצוצה והתבלינים. טועמים ומתקנים תיבול.

6ממלאים ומגישים: מניחים מהמלית בשליש התחתון של כל בלינצ'ס, מוסיפים ירקות ומגלגלים. מגישים, ומקפידים לגלגל החלק התחתון כשאוכלים.

>> בשבוע שעבר הכנו לחמניות המבורגר שהן גם עשירות וגם פרווה
>> והנה עוגת השיש הבאה שאנחנו הולכים להכין
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il