1מערבבים בקערה גדולה את הקמח, הסוכר והשמרים. יוצרים גומה בקמח, מוסיפים את שאר חומרי הבצק (עם רק כוס אחת מהמים) ולשים עד לקבלת בצק אחיד. הבצק צריך להיות רך - אם יש צורך ניתן להוסיף עוד רבע כוס מים פושרים.
2מניחים את הבצק בקערה משומנת, עוטפים בניילון ומניחים להתפחה ל-40 דקות. אחרי ההתפחה, לשים שוב את הבצק על משטח מקומח וקולעים חלה עגולה (יש מגוון סרטים ביוטיוב המדגימים קליעת חלה). מניחים את החלה להתפחה שנייה על תבנית מרופדת בנייר אפייה כעשרים דקות.
3לפני האפייה מצפים את החלה בביצה טרופה ואופים 30-40 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, עד שהחלה משחימה.
4כשהחלה אפויה, מברישים אותה בדבש ומקשטים בשקדים.
בקרו בבלוג של אינס ואפיק