אוכל
אוכל
עוגת ספוג

חלה מתוקה עם דבש ושקדים

אין דבר כזה ראש השנה בלי חלה חגיגית ומתוקה. יש לנו בשבילכם חלת פרווה יפהפייה עם צימוקים וזיגוג מתוק של דבש ושקדים קלוים, שהולכת לשדרג לכם את שולחן החג

|mako אוכל| פורסם08:33
חלה מתוקה עם דבש ושקדים (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.822reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לחלה:

  • 500 גרם קמח
  • 5 כפות סוכר
  • 1/2 1 כפות שמרים יבשים
  • ביצה
  • 1/4 1 כוסות מים פושרים
  • 50 גרם מרגרינה, רכה
  • כפית שטוחה מלח
  • 3 כפות צימוקים (לא חובה)

לציפוי:

  • ביצה טרופה
  • 4 כפות דבש, מהולות ב-2 כפות מים
  • שקדים מולבנים, קלויים

אופן ההכנה:

1מערבבים בקערה גדולה את הקמח, הסוכר והשמרים. יוצרים גומה בקמח, מוסיפים את שאר חומרי הבצק (עם רק כוס אחת מהמים) ולשים עד לקבלת בצק אחיד. הבצק צריך להיות רך - אם יש צורך ניתן להוסיף עוד רבע כוס מים פושרים.

2מניחים את הבצק בקערה משומנת, עוטפים בניילון ומניחים להתפחה ל-40 דקות. אחרי ההתפחה, לשים שוב את הבצק על משטח מקומח וקולעים חלה עגולה (יש מגוון סרטים ביוטיוב המדגימים קליעת חלה). מניחים את החלה להתפחה שנייה על תבנית מרופדת בנייר אפייה כעשרים דקות.

3לפני האפייה מצפים את החלה בביצה טרופה ואופים 30-40 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, עד שהחלה משחימה.

4כשהחלה אפויה, מברישים אותה בדבש ומקשטים בשקדים.

בקרו בבלוג של אינס ואפיק

>> בשבוע שעבר הכנו מיני סברינות חגיגיות
>> רגע לפני החג: חזרת מבית אמא
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il