1 מסירים את העלים מהכרובית.
2 ממלאים סיר במים עד שליש מגובהו, מביאים לרתיחה ומניחים בפנים את הכרובית, עם הפרחים כלפי מטה. מבשלים כ-10 דקות.
3 מוציאים מהסיר ומנגבים משאריות המים.
4 מורחים את הכרובית במיונז, צ'ילי ומלח ומזלפים את שמן הזית מעל.
5 מניחים בתבנית אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-25-30 דקות. נועצים מזלג כדי לבדוק אם הכרובית רכה מבפנים. אם לא, מוסיפים עוד כ-5 דקות אפייה. זמן האפייה של הכרובית בתנור תלוי כמובן בגודלה.
6 מוציאים מהתנור כשהכרובית שזופה ופריכה, ומגישים.
הכנתם כרובית בתנור? ספרו לנו איך יצא!
>> כל המתכונים לראש השנה