אוכל
אוכל
מיונז

הום פרייז בסגנון ספרדי

הם אולי נראים לכם כמו צ'יפס פשוט, אבל האמינו לנו - מדובר בהרבה יותר מזה. הכירו את הפטאטאס בראוואס: בספרד מתים עליהם, וכשניסינו אותם יחד עם המטבל - מהר מאוד הבנו למה

|mako אוכל| פורסם10:55
הום פרייז בסגנון ספרדי (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.4131reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (2 מנות):

  • 4 תפוחי אדמה אדומים בגודל בינוני
  • שמן לטיגון עמוק
  • מלח דק

לרוטב:

  • 3-4 כפות מיונז
  • כפית רסק עגבניות
  • ½ כפית פפריקה מתוקה (עדיף פפריקה מעושנת)
  • מלח
  • פלפל גרוס
  • רוטב צ'ילי חריף – לפי הטעם

אופן ההכנה:

1מכינים את הרוטב: מערבבים את המיונז עם שאר המצרכים ומתבלים לפי הטעם.

2קולפים את תפוחי האדמה, חוצים לאורך וחותכים כל מחצית ל-3-4 פלחים. חוצים כל פלח באמצע (לא חובה – כך נהוג להגיש בספרד).

3מחממים שמן לטיגון עמוק לחום בינוני (160 מעלות – אם טובלים בו כף עץ השמן אמור לבעבע סביבה בעדינות). מטגנים את תפוחי האדמה בשתי נגלות, בערך 3 דקות בכל פעם, עד שתפוחי האדמה מתרככים אבל עדיין לא מזהיבים. מוציאים לנייר סופג.

4מחממים את השמן לחום גבוה יותר (180 מעלות – אם טובלים בו גבעול פטרוזיליה, השמן אמור לבעבע סביבו ולעשות רעש חזק). מטגנים שוב בשתי נגלות, 2-3 דקות בכל פעם, עד לקבלת צבע זהוב יפה.

5מוציאים לנייר מגבת, ממליחים בעדינות ומגישים עם הרוטב.

בקרו בבלוג של עז תלם

>> בפעם שעברה הכנו קלאב סנדוויץ' מושחת ומשגע

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il