
המצרכים (4 מנות):להמבורגר:
להום פרייז:
אופן ההכנה:1מקרצפים היטב את תפוחי האדמה ומבשלים בסיר עם הרבה מים עד ריכוך. 2עוברים להמבורגרים: מערבבים בקערה את הפרגית וחזה העוף הטחונים ומתבלים בנדיבות עם פלפל שחור גרוס ומלח. לשים את התערובת עד שכל החומרים מתאחדים ויוצרים מהמסה 4 קציצות בגודל אחיד. 3משטחים כל קציצה לעובי 2 ס"מ בערך (ניתן להיעזר ברינג), ומעבירים למקרר לשעה, להתייצבות (לא קריטי). 4לאחר שתפוחי האדמה התרככו מוציאים אותם מהמים, נותנים להם להתקרר מעט ובעודם חמים חותכים לקוביות גסות. מניחים בצד ונותנים לקוביות להתאדות ולהתייבש מעט. ניתן גם לחתוך את תפוחי האדמה לקוביות לפני הבישול ולהרתיח את הקוביות עד ריכוך, ואז לסנן ולתת להן להתקרר. 5בקערה מערבבים את המיונז עם רוטב הצ'ילי ומתבלים במלח ופלפל. 6מוציאים את ההמבורגרים מהמקרר ומחממים מחבת פסים ומחבת רחבה לתפוחי האדמה. 7מוסיפים את השמן למחבת הרחבה, מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומטגנים, תוך ערבוב מדי פעם, כ-5 דקות או עד שמתחילים להזהיב. 8במקביל מניחים את ההמבורגרים במחבת וצולים 2-4 דקות מכל צד עד שהשחימו יפה והתבשלו לחלוטין. 9מוסיפים לתפוחי האדמה המושחמים את רוטב הצ'ילי, מנמיכים את האש ומערבבים עד שכל תפוחי האדמה מכוסים בצורה אחידה. 10מניחים כל המבורגר מעל לחמנייה עם ירקות שאוהבים ומגישים לצד ההום פרייז. מעטרים במעט פטרוזיליה קצוצה. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |