
אל תיתנו לרשימת המרכיבים הארוכה להבהיל אתכם. כל שלבי ההכנה פשוטים מאוד, וכוללים בעיקר ערבוב. את הכוסברה אפשר להשמיט אם לא אוהבים, אבל שלא תעזו לגעת בטחינה. היא גם מדביקה את תערובת הטונה וגם נותנת טעם שומשום שמשתלב מצוין במטבח האסייתי. המצרכים (4 מנות):למיונז סריראצ'ה:
לסלט:
לרוטב הסלט:
לכדורי הטונה:
לבלילת טמפורה:
אופן ההכנה:1מערבבים את מרכיבי המיונז ושומרים בקירור. 2מכינים את הסלט: משרים את אטריות האורז בקערה עם מים רותחים במשך 10 דקות. מסננים, שוטפים במים קרים ומסננים שוב. מעבירים את האטריות הארוכות לקערה וקוצצים אותן מעט בעזרת מספריים. מתבלים במעט חומץ. 3מערבבים את כל חומרי הרוטב לסלט ושומרים בצד. מרסקים את הבוטנים הקלויים במעבד מזון בפולסים לחתיכות גסות. לפני ההגשה מוסיפים את הרוטב, הצנון, הבצל והכרוב לאטריות ומערבבים. 4טוחנים את כל מרכיבי כדורי הטונה פרט לטחינה הגולמית במעבד מזון למחית פירורית. מעבירים לקערה, מוסיפים את הטחינה ומערבבים היטב. 5לוקחים כפית מהמלית, מועכים מעט ומגלגלים בידיים לכדורים קטנים בגודל דובדבן. מניחים על מגש מרופד בנייר אפייה ומעבירים למקפיא לרבע שעה. 6מכינים בלילת טמפורה: מערבבים את כל חומרי הבלילה במטרפה ומניחים במקרר עד השימוש. 7מחממים חצי ליטר שמן קנולה בסיר קטן. כדי לדעת אם החום מספיק מכניסים ידית של כף עץ. אם נוצרות סביבה בועות – השמן מוכן לטיגון (לחלופין, אפשר להכניס לשמן טיפה מתערובת הטמפורה. אם היא מתנפחת, צפה ונוצרות סביבה בועות – השמן מוכן). 8טובלים בעדינות את כדורי הטונה בבלילה ומטגנים כ-3 דקות, עד הזהבה קלה. מוציאים לנייר סופג. מומלץ לטגן בכל פעם רק מספר קטן של כדורי טונה, כדי שחום השמן לא יירד. 9להגשה: מניחים מעט מסלט האטריות במרכז הצלחת ומפזרים בוטנים מרוסקים וכוסברה. מסדרים מסביב את כדורי הטונה ומגישים לצד המיונז. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |