אוכל
אוכל

אוזני המן במלית לוטוס

לא פרג וגם לא שוקולד. ממרח לוטוס הוא חלופה משובחת למאפה המסורתי של פורים. גם כאן, כמו במתכונים רבים באסופה זאת, ממרח הפלא משתלב גם בבצק

|לוטוס| פורסם12:26
אוזני המן במלית לוטוס (צילום: דניה ויינר, לוטוס)
צילום: דניה ויינר, לוטוס
Rating:3.961reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (25 מנות):

לבצק:

  • 200 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
  • 100 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) אבקת סוכר
  • 300 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח
  • 15 גרם (1 כפית) ממרח לוטוס
  • 1 חלמון

למלית:

  • 200 גרם (1/2 צנצנת) ממרח לוטוס
  • 5 עוגיות לוטוס טחונות דק

לקישוט:

  • אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1מכינים את הבצק: שמים חמאה, אבקת סוכר, קמח וממרח לוטוס בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים לתערובת פירורית. מוסיפים חלמון וממשיכים לעבד רק עד שמתגבש בצק.

2יוצרים מהבצק כדור ומשטחים אותו מעט. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות.

3מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ומרדדים לעובי כ-1/2 ס”מ. קורצים מהבצק כ-25 עיגולים בקוטר כ-8 ס”מ בעזרת חותכן, רינג או כוס בעלת דפנות דקות.

4מרכיבים את האוזניים ואופים: מעבירים את ממרח הלוטוס לשק זילוף. אם הוא נוקשה מדי, מחממים אותו לפני כן כמה שניות במיקרוגל לריכוך (נזהרים שלא יהפוך נוזלי).

5מזלפים למרכז כל עיגול בצק כפית גדושה של ממרח לוטוס ומפזרים מעל מעט פירורי עוגיות. מהדקים לצורה של כיסן משולש. מקפידים להדק היטב את הקצוות, כדי שהמלית לא תברח במהלך האפייה. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומעבירים למקפיא למשך כ-30 דקות.

6מחממים את התנור ל-170 מעלות.

7אופים כ-15 דקות להזהבה קלה ומצננים לחלוטין.

8שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד 4 ימים. לפני ההגשה זורים מעט אבקת סוכר.

* סטיילינג: דיאנה לינדר.

>> היכנסו למתחם לוטוס למתכונים נוספים

>> עזורה החדשה בתל אביב: האם היא טעימה כמו המקור הירושלמי?
>> ארוחת ערב: פריטטה חלומי ותפוחי אדמה
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il