
חיתוכיות עם קרם לוטוס ושוקולדלפעמים בא לנו מתוק, בלי לתרץ ובלי להתנצל. כאן בדיוק נכנסות לתמונה החיתוכיות האלה: בצק נהדר עם קרם לוטוס וגבינה, הפסקת קירור, עוד קצת שוקולד מלמעלה - וזהו, הן מוכנות. מותר להתפרע מדי פעם, לא?אולגה טוכשר|mako אוכל| פורסם21/10/1507:26 ![]() צילום: אולגה טוכשר, mako אוכל |
המצרכים :לתבנית בגודל 20X20 ס"מ:
לקרם לוטוס:
לקישוט:
אופן ההכנה:1מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה הרכה עם הסוכר עד שמתקבלת תערובת בהירה ואוורירית. 2בקערית נפרדת טורפים את הביצים עם תמצית הווניל, ומוסיפים בהדרגה לתערובת החמאה והסוכר (מוסיפים מעט, מערבבים עד להיטמעות, ורק אז מוסיפים כמות נוספת). מערבבים היטב. 3מנפים פנימה את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים - תחילה בעזרת כף, ואחרי זה לשים ידנית עד שמתקבל כדור בצק רך ונעים למגע. אם הוא רך מדי, מעבירים לקירור של 10-15 דקות. 4מחממים את התנור ל-170 מעלות. מעבירים את הבצק לתבנית אפייה ומשטחים בעזרת הידיים לשכבה אחידה (הבצק רך ומאוד נוח לעבודה). 5אופים במרכז התנור כ-20 דקות, או עד שהבצק מתחיל טיפה להזהיב. אל תאפו יותר מדי! מוציאים ומקררים. 6מכינים את הקרם: מחממים את השמנת בקלחת או סיר קטן עד סף הרתיחה, מוסיפים את השוקולד הלבן ומערבבים היטב עד שכל השוקולד נמס. מכבים את האש, מוסיפים ממרח לוטוס ומערבבים היטב. 7מעבירים את התערובת לקערה, נותנים לה להתקרר במשך 5 דקות ומוסיפים את הגבינה הלבנה. מערבבים היטב עד שמתקבל קרם חלק וסמיך בצבע חום בהיר. 8כשהתחתית מתקררת, מורחים עליה שכבה אחידה של הקרם. מיישרים בעזרת הלקקן ומעבירים לקירור של לפחות שעה. 9ממיסים את השוקולד לקישוט ומזלפים על המנה. חותכים לריבועים ומגישים. *שומרים במקרר בכלי אטום. לבלוג של אולגה -המרכיב הסודי >> בפעם שעברה הכנו מקלות בייגלה בציפוי לוטוס![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |