אוכל
אוכל
מתכונים לילדים

בולונז לילדים

בסיסי ופשוט, ובעיקר טעים ומשביע. ככה נראה בולונז שתמיד מצליח

|mako אוכל| פורסם11:03
פסטה בולונז (צילום: svariophoto, Istock)
צילום: svariophoto, Istock
Rating:4.4175reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

יש אנשים שבולונז הוא תורה בשבילם. אפשר להבין אותם. אנחנו עצמנו העלינו כאןמדריך מצוין לבולונזומתכון של אייל שני לבולונזעם 20 מרכיבים וכמה שעות של הכנה. אבל עכשיו אנחנו בעניין אחר - עכשיו אנחנו לא מחפשים את הבולונז הכי עמוק ועשיר בטעמים, אנחנו מחפשים את הבולונז הפשוט הזה, שעובד תמיד, למבוגרים אבל בעיקר לילדים. זו הסיבה שלא תמצאו בו סלרי (שדרוג רציני לגדולים, מוקש לקטנטנים), ואפילו לא פלפל שחור. בולונז בסיסי בסיסי, וטעים שחבל על הזמן.

המצרכים (4 מנות):

  • 500 גרם בשר טחון
  • מעט שמן זית, לטיגון
  • 1-2 בצלים, קצוצים דק
  • 2 גזרים גדולים, חתוכים לקוביות קטנות (לא קריטי, אבל עדיף)
  • קופסה קטנה של רסק עגבניות
  • 800 גרם עגבניות מרוסקות (קופסת שימורים גדולה)
  • מלח

אופן ההכנה:

1מטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב (כ-10 דקות), ומוסיפים את הגזר. ממשיכים לטגן תוך ערבוב עד שהגזר טיפה מתרכך.

2מוסיפים את הבשר הטחון וממשיכים לטגן, תוך פירור של גושי הבשר במזלג. ממשיכים כך עד שכל הבשר מפורר וצבעו משתנה לאפור.

3מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים.

4מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומעט מלח (הרוטב עובר צמצום בבישול, לכן מוטב לסיים את ההמלחה רק בסוף), מערבבים ומביאים לרתיחה.

5מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים בין חצי שעה לשעתיים - כמה שיותר יותר טוב. מדי פעם מערבבים ובודקים שלא חסרים נוזלים.

6מתבלים ומסירים מהאש. מגישים עם פסטה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il