אוכל
אוכל
מתכונים לילדים

ביצייה בנוסח אבולעפיה

מכירים את המאפה הזה של הפיתה עם הביצה? לא חייבים לקפוץ למאפייה בשבילו, אלא אפשר להכין אותו בבית ברבע שעה בלבד. כל מה שצריך זה פיתה, ביצה, בצל, שמן ותבלינים ויש לכם ארוחת ערב סופר סופר מהירה

|mako אוכל| פורסם08:02
מאפה בנוסח אבולעפיה (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
Rating:4.5352reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

קיבלנו באהבה רבה משעון הקיץ עוד שעת אור אחרי הצהריים. זה מאפשר לנו לעשות הרבה מעבר לסיבוב קצר בגינת המשחקים לפני שנכנסים בחזרה הביתה ומעבירים בסלון את שאר שעות החשכה.


אז לפעמים אנחנו מדוושים באופניים לנמל, לפעמים מתרוצצים בפארק, לפעמים מרחיקים באוטו עוד יותר, כי כבר אפשר להתחיל לבקר בבריכה וגם בים. כיף גדול, שתמיד מסתיים ברעב גדול. בדרך הביתה אנחנו עוברים ליד המאפייה וכמעט מתפתים לסיים שם את ארוחת הערב. במחשבה שנייה אני עוצרת אותם, ומבטיחה שמרגע שנגיע הביתה ועד שיסיימו את המקלחות - תהיה להם מאפייה בבית.

המצרכים (2 מנות):

  • 2 פיתות
  • בצל גדול
  • שמן זית
  • 2 ביצים
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

1מחממים תנור לחום של 170 מעלות.

2חותכים בצל לרצועות, מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא משחים (אם רוצים ממש להשקיע, אפשר להוסיף גם פטריות פרוסות).

3חותכים עיגול מהחלק העליון של הפיתה ומשאירים שוליים של כ-1 ס"מ כך שהפיתה נראית כמו צלחת.

4מפזרים את הבצל המטוגן בפיתה, שוברים מעל ביצה, ממליחים ומפלפלים ושולחים לתנור לכ-12 דקות, עד שהביצה מוכנה.

מאפה בנוסח אבולעפיה - בהכנהאפשר לתת לילדים לשבור את הביצים אל תוך הפיתות|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

* בקרו בבלוג של שרית -Misspetel

>> בשבוע שעבר הכנו עוגיות דלעת ושוקולד צ'יפס

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il