אוכל
אוכל
מתכונים לילדים

מגדל תפוחי אדמה

אוכל זה כן משחק, או לפחות ההכנה שלו יכולה להיות גם זמן של פעילות איכותית עבור הילדים – כמו ביצירת תפוחי האדמה האפויים האלה, שחותכים אותם בכל צורה שרוצים

|mako אוכל| פורסם09:56
מגדל תפוחי אדמה (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
Rating:4.823reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

לפעמים, כל מה שצריך זה חותכן עוגיות. בדרך כלל כשמגיע אלי ילד עם חותכן עוגיות ביד, זה מלווה בדרישה "אמא, תכיני בבקשה בצק" (טוב נו, המילה בבקשה היא כמובן תוספת שלי), או לחלופין "אמא, בא לי להכין עוגיות". בא לי? מה זה בא לי? אני עושה עצמי כלא מבינה. אבל עם הזמן למדתי לעשות שימוש בחותכני עוגיות שלא רק לצורך הכנת עוגיות.

כך החביתה שזה עתה הונחה בצלחת מקבלת צורה של לב גדול (ואת השאריות מסביב הם מקבלים למחרת בבוקר בכריך לגן); פרוסות מלפפונים הופכות לפרחים קטנים, ואפילו את האורז אפשר לדחוס לתוך חותכן כזה ולקבל ענן על הצלחת, והילדים שותפים פעילים בהכנת האוכל ובעיקר בהגשה.

וכך, בזמן שאני שוקדת על המנה העיקרית, הם מעצבים את תפוחי האדמה שיוגשו ליד.

המצרכים :

  • תפוחי אדמה שמתאימים לאפיה
  • שמן זית
  • מלח גס
  • פלפל שחור
  • עלי טימין

אופן ההכנה:

1קולפים את תפוחי האדמה ופורסים אותם לפרוסות דקות (לפרוסות בעובי אחיד רצוי להשתמש במנדולינה).

2חותכים צורות באמצעות סט של חותכנים מצורה זהה בכל מיני גדלים.

3עורמים את הפרוסות לפי הגודל לקבלת מגדל, מזלפים מעל שמן זית, ממליחים ומפלפלים, מניחים מלמעלה ענף קטן של טימין ושולחים לתנור בחום של 180 מעלות לכ-25 דקות, עד שמתחיל להזהיב בשוליים.

4את השאריות אופים בצד ולמחרת לוקחים לארוחת צהריים בעבודה.

בקרו בבלוג של שרית -מיס פטל

>> בפעם הקודמת הכנו מאפה כרובית שילדים אוהבים
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il