מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכונים לילדים

לביבות בטטה של פיליס גלזר

פינוק בריא, שמעשיר אתכם בנוגדי חמצון על הדרך

|mako| פורסם11:18
בטטות וחצילים (צילום: עודד קרני)
צילום: עודד קרני

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (10 מנות):

  • 500 גרם בטטה, מקולפת ומגוררת דק על פומפייה

  • 2 ביצים, רצוי אורגניות
  • ¼ כוס קמח מצות או קמח כוסמין בהיר
  • ½ כפית אבקת אפייה
  • ½ כפית מלח
  • פלפל לבן
  • עלי כוסברה או נענע לקישוט (אפשר גם לקצוץ ולהוסיף לבלילה)
  • שמן זית מעורבב עם שמן קנולה לטיגון
  • להגשה: יוגורט סמיך (מומלץ "יוגורמה" או יוגורט בופלו), או שמנת חמוצה

אופן ההכנה:

1שמים את הבטטה המגוררת במסננת ל-5 דקות וסוחטים.

2טורפים בקערה ביצים, בטטה,קמח מצות, אבקת אפייה, מלח ופלפל. מעמידים בצד 5-10 דקות.

3מחממים 2 כפות שמן במחבת גדולה ויוצקים 1/4- 1/3 כוס מהבלילה ליצירת כל לביבה. משטיחים ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה-השחמה.

4מקשטים ביוגורט סמיך או שמנת ומגישים.

>> לכל מתכוני הלביבות

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il