
לחמניות רכות רכות לשקשוקההיישר מבית משפחת אגם - לחמניות קשר שתוספת קטנה של קורנפלור לבצק הופכת אותן לרכות במיוחד. שימו לב, הלחמניות חלומיות כשהן חמות מהתנור, אבל אם תעטפו אותן טוב טוב בשקית הן מבטיחות להישאר טריות גם למחרת![]() צילום: נופר צור, mako אוכל |
המצרכים :ל-17 לחמניות:
לציפוי:
אופן ההכנה:1מערבבים במיקסר קמח, שמרים יבשים, סוכר לבן, מלח וקורנפלור, מוסיפים מחצית מכמות המים ולשים מעט. מוסיפים שמן וממשיכים ללוש. לאט לאט מוסיפים מים, רק עד שמתגבש בצק (ייתכן שלא תזדקקו לכל הכמות). לשים את הבצק למשך 10-12 דקות, עד שהוא חלק וגמיש. תראו אותן מקרוב|צילום: נופר צור, mako אוכל ועוד יותר מקרוב!|צילום: נופר צור, mako אוכל2מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומגלגלים אותו בקערה כך שיצופה כולו בשומן. עוטפים בניילון ובמגבת ומניחים להתפחה של כשעה וחצי שעתיים בטמפרטורת החדר. 3מוציאים את האוויר מהבצק ומחלקים אותו ל-17 חתיכות של כ-100 גרם כל אחת. 4יוצרים מכל חתיכת בצק גליל, וקושרים ללחמניית קשר (פשוט עושים קשר באמצע, ומושכים את הצ'ופצ'יק העליון קצת החוצה). מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה עם רווח קטן בין לחמנייה ללחמנייה (הכי כיף כשהן קצת מתחבקות בתנור). 5מכסים את הלחמניות ומניחים להתפחה חוזרת של כ-30 דקות. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות. 6טורפים את הביצה עם הסילאן ושתי טיפות מים ומברישים את הלחמניות. מפזרים שומשום. 7אופים את הלחמניות 15-20 דקות, עד הזהבה. ** מגישים חם, או ששומרים בשקית אטומה לשמירה על הטריות. מתחבקות בתבנית|צילום: נופר צור, mako אוכל רךךךךך|צילום: נופר צור, mako אוכלמתכון בונוס: שקשוקה מהירת הכנהמקפיצים שן שום כתושה במחבת קטנה עם 2-3 כפות שמן זית. מוסיפים פחית של עגבניות מרוסקות, כפית סוכר, מלח ופלפל. מוסיפים מעט מים, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-15 דקות. שוברים פנימה בזהירות 4 ביצים, מכסים שוב ומבשלים עד שהביצים מוכנות. מפזרים עלי בזיליקום טריים וקצת מלח גס ומגישים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |