
עוגת תפוחים וקינמוןבכל שנה, עם הסימנים הראשונים של החורף, מתעורר בנו חשק עז לאפות עוגת תפוחים טובה, כזו שתמלא את כל הבית בניחוחות מטריפים של קינמון. זאת הנבחרת שלנו להשנה![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :לתבנית עגולה 24 ס"מ:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב את התבנית. 2מערבבים בקערה קמח, אבקת אפייה, מלח, קמח שקדים, קינמון וכוס אחת של סוכר לתערובת אחידה. >>רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל? 3טורפים בקערה נפרדת את הביצים עם חצי כוס הסוכר שנותרה למשך 2-3 דקות, עד לקבלת תערובת מעט תפוחה. מוסיפים שמן, וניל וחלב וממשיכים לטרוף עוד כדקה. 4מאחדים את תערובת הביצים והשמן עם תערובת הקמחים ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד. 5שומרים חופן תפוחים בצד, ואת השאר מערבבים לתוך הבלילה. 6מעבירים את הבלילה לתבנית, מיישרים מעט ומפזרים על הבלילה את יתרת התפוחים ועליהם את השקדים הפרוסים. 7אופים 45-50 דקות, עד שקיסם שמוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו. 8מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר ומגישים. במלוא הדרה|צילום: קרן אגם, mako אוכל** לגרסת פרווה אפשר להמיר את החלב בחלב סויה. ** העוגה תישמר במקרר עד ארבעה ימים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |