אוכל
אוכל
המאפייה של קרן אגם

עוגת תפוחים וקינמון

בכל שנה, עם הסימנים הראשונים של החורף, מתעורר בנו חשק עז לאפות עוגת תפוחים טובה, כזו שתמלא את כל הבית בניחוחות מטריפים של קינמון. זאת הנבחרת שלנו להשנה

|mako אוכל| פורסם07:22
עוגת תפוחים וקינמון (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
Rating:4.51102reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לתבנית עגולה 24 ס"מ:

  • כוס ורבע (175 גרם) קמח לבן רגיל
  • שקית אבקת אפייה
  • חצי כפית מלח
  • 1 כוס (100 גרם) קמח שקדים או שקדים טחונים לאבקה
  • 1 כפית קינמון
  • כוס וחצי (300 גרם) סוכר לבן
  • 3 ביצים גדולות
  • שלושת רבעי כוס (150 גרם) שמן קנולה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • שליש כוס (80 מ"ל) חלב
  • 3 תפוחים גדולים, קלופים, חצויים, נקיים מליבה ופרוסים
  • 3 כפות שקדים פרוסים
  • אבקת סוכר, לקישוט

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.

2מערבבים בקערה קמח, אבקת אפייה, מלח, קמח שקדים, קינמון וכוס אחת של סוכר לתערובת אחידה.

>>רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל?

3טורפים בקערה נפרדת את הביצים עם חצי כוס הסוכר שנותרה למשך 2-3 דקות, עד לקבלת תערובת מעט תפוחה. מוסיפים שמן, וניל וחלב וממשיכים לטרוף עוד כדקה.

4מאחדים את תערובת הביצים והשמן עם תערובת הקמחים ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.

5שומרים חופן תפוחים בצד, ואת השאר מערבבים לתוך הבלילה.

6מעבירים את הבלילה לתבנית, מיישרים מעט ומפזרים על הבלילה את יתרת התפוחים ועליהם את השקדים הפרוסים.

7אופים 45-50 דקות, עד שקיסם שמוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.

8מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

עוגת תפוחים וקינמון שלמהבמלוא הדרה|צילום: קרן אגם, mako אוכל

>> לבלוג של קרן אגם

>> לסדנאות של קרן אגם

** לגרסת פרווה אפשר להמיר את החלב בחלב סויה.

** העוגה תישמר במקרר עד ארבעה ימים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il