מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
המאפייה של קרן אגם

לחמניות דבש מעולות לראש השנה

רוצים להפציץ עם לחם מרשים לחג, אבל כל העניין של הקליעה פחות הולך לכם? לכו על הלחמניות (המושלמות!) האלה, שהן לא פחות מרשימות ולא פחות טעימות מכל חלה שתכינו. מתיקות עדינה, רכות עליונה, מאפה מליגה אחרת

|mako אוכל| פורסם09:23
לחמניות דבש (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לתבנית מלבנית 40*30:

  • 1 קילו קמח לחם/מניטובה לבן (אפשר גם קמח לבן רגיל)
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 4 כפות (40 גרם) סוכר לבן
  • 5 כפות דבש
  • כפית שטוחה מלח דק
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 2 ביצים גודל L
  • גביע ( 200 גרם) שמנת חמוצה (15% שומן או יותר)
  • כוס וחצי (360 מ"ל) חלב

לציפוי:

  • ביצה טרופה
  • מעט שומשום

לסירופ:

  • 2 כפת מים רותחים
  • כף דבש

אופן ההכנה:

1מנפים את הקמח לתוך קערת המיקסר, מוסיפים שמרים ומערבבים מעט.

>> מתכונים לראש השנה

>> מתכון לעוגת דבש

>>רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל?

לחמניות דבש לפני האפייהלפני האפייה|צילום: קרן אגם, mako אוכללחמניות דבש בתבניתעכשיו כולן לשלב ידיים|צילום: קרן אגם, mako אוכל

2מתקינים את וו הלישה ומפעילים במהירות נמוכה. מוסיפים סוכר, דבש, מלח, חמאה, ביצים ושמנת חמוצה. מוסיפים כוס חלב תוך כדי לישה איטית וממשיכים ללוש. אם הבצק לא מתאחד מוסיפים חלב, עד שמתקבל בצק רך וגמיש. לשים זמן כולל של 8-10 דקות.

3מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומגלגלים אותו כך שיצופה בשומן מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ומגבת ומניחים להתפחה של שעה וחצי עד שעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

4מוציאים את הבצק מהקערה ולשים מעט על משטח נוח לעבודה להוצאת אוויר.

לחמניות דבש - זאת האחת שלנוזאת האחת שלנו|צילום: קרן אגם, mako אוכל

5מרפדים את התבנית בנייר אפייה. מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 90 גרם ומסדרים בתבנית באופן מרווח. אם התבנית מלאה כבר ויש לכם עוד בצק תוכלו להכין ממנו חלה קטנה. מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של 30-35 דקות.

6מחממים תנור ל-180 מעלות, מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ומפזרים שומשום.

7אופים 20-25 דקות, עד שהלחמניות שחומות למראה.

8מערבבים בקערה קטנה מים רותחים ודבש ומברישים את הלחמניות בסירופ עם צאתן מהתנור.

לחמניות דבש - האמת, גם אלההאמת, גם אלה|צילום: קרן אגם, mako אוכל

>> לבלוג של קרן אגם

>> לסדנאות של קרן אגם

** ניתן להקפיא את הלחמניות כשהן טריות ועטופות היטב.

** לגרסה פרווה מחליפים את החלב במים ואת החמאה בחצי כוס שמן. במקום שמנת חמוצה ניתן להוסיף עוד ביצה או מים לפי הצורך.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il