
לחמניות דבש מעולות לראש השנהרוצים להפציץ עם לחם מרשים לחג, אבל כל העניין של הקליעה פחות הולך לכם? לכו על הלחמניות (המושלמות!) האלה, שהן לא פחות מרשימות ולא פחות טעימות מכל חלה שתכינו. מתיקות עדינה, רכות עליונה, מאפה מליגה אחרת![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :לתבנית מלבנית 40*30:
לציפוי:
לסירופ:
אופן ההכנה:1מנפים את הקמח לתוך קערת המיקסר, מוסיפים שמרים ומערבבים מעט. >>רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל? לפני האפייה|צילום: קרן אגם, mako אוכל עכשיו כולן לשלב ידיים|צילום: קרן אגם, mako אוכל2מתקינים את וו הלישה ומפעילים במהירות נמוכה. מוסיפים סוכר, דבש, מלח, חמאה, ביצים ושמנת חמוצה. מוסיפים כוס חלב תוך כדי לישה איטית וממשיכים ללוש. אם הבצק לא מתאחד מוסיפים חלב, עד שמתקבל בצק רך וגמיש. לשים זמן כולל של 8-10 דקות. 3מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומגלגלים אותו כך שיצופה בשומן מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ומגבת ומניחים להתפחה של שעה וחצי עד שעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו. 4מוציאים את הבצק מהקערה ולשים מעט על משטח נוח לעבודה להוצאת אוויר. זאת האחת שלנו|צילום: קרן אגם, mako אוכל5מרפדים את התבנית בנייר אפייה. מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 90 גרם ומסדרים בתבנית באופן מרווח. אם התבנית מלאה כבר ויש לכם עוד בצק תוכלו להכין ממנו חלה קטנה. מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של 30-35 דקות. 6מחממים תנור ל-180 מעלות, מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ומפזרים שומשום. 7אופים 20-25 דקות, עד שהלחמניות שחומות למראה. 8מערבבים בקערה קטנה מים רותחים ודבש ומברישים את הלחמניות בסירופ עם צאתן מהתנור. האמת, גם אלה|צילום: קרן אגם, mako אוכל** ניתן להקפיא את הלחמניות כשהן טריות ועטופות היטב. ** לגרסה פרווה מחליפים את החלב במים ואת החמאה בחצי כוס שמן. במקום שמנת חמוצה ניתן להוסיף עוד ביצה או מים לפי הצורך. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |