
אוזני פיל בגרסה מלוחהאוזני פיל הן תמיד נשנוש מתוק ופריך שאי אפשר לסרב לו, אבל מה לגבי גרסה מלוחה? אולי אפילו טעימה יותר: בצק עלים (פילאס) משוח בחמאת פרמזן ותימין ארומטית. מפה לשם, הכנו תבנית וחיסלנו את כולה עוד באותו יום![]() צילום: נופר צור, mako אוכל |
המצרכים :
להברשה:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל 190 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. 2פורסים את בצק הפילאס על משטח מעט מקומח, מפזרים עוד קצת קמח על הבצק בחלקו העליון ומרדדים מעט את הבצק בעזרת מערוך. 3מערבבים בקערה חמאה רכה ועלי תימין, מוסיפים מעט מלח ומעברבבים לקבלת תערובת חלקה. מורחים את תערובתה החמאה על כל שטח הבצק. מפזרים מעל הבצק גם גבינת פרמזן, ובעזרת הידיים לוחצים מעט על הגבינה ומהדקים את הגבינה לבצק. 4מגלגלים את הבצק משני הצדדים פנימה ליצירת מראה ״ספר תורה״ ((כלומר – תופסים את צד ימין ומגלגלים עד אמצע המלבן, תופסים מצד שמאל ומגלגלים עד הנקודה בה פוגשים את הצד השני)ובעזרת סכין חדה פורסים את הבצק לאזניים. 5מסדרים את האוזניים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים את הבצק בביצה טרופה, מפזרים מעט מלח גס מלמעלה ואופים 15-20 דקות, עד שהאזניים זהובות. מוציאים ומגישים. אפשר לאכול אותן חמות והן טעימות גם כשמצטננות. * את גבינת הפרמזן אפשר להמיר בכל גבינה צהובה אחרת. * את התימין אפשר להמיר בעלי רוזמירין, זעתר טרי או אורגנו טרי. ומקרוב יותר - קלטו איזה יופי|צילום: נופר צור, mako אוכל![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |