אוכל
אוכל
המאפייה של קרן אגם

אוזני פיל בגרסה מלוחה

אוזני פיל הן תמיד נשנוש מתוק ופריך שאי אפשר לסרב לו, אבל מה לגבי גרסה מלוחה? אולי אפילו טעימה יותר: בצק עלים (פילאס) משוח בחמאת פרמזן ותימין ארומטית. מפה לשם, הכנו תבנית וחיסלנו את כולה עוד באותו יום

|mako אוכל| פורסם08:00
אוזני פיל מלוחות (צילום: נופר צור, mako אוכל)
צילום: נופר צור, mako אוכל
Rating:4.523reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • חצי חבילה בצק פילאס מופשרת לילה במקרר(300 גרם)
  • 30 גרם חמאה רכה
  • חופן עלי תימין קצוצים טריים
  • קורט מלח
  • 70 גרם גבינת פרמזן מגורדת

להברשה:

  • ביצה טרופה
  • מלח אטלנטי גס

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל 190 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

>> מתכונים לחנוכה

>> מתכונים ללביבות

>> מתכונים לסופגניות

2פורסים את בצק הפילאס על משטח מעט מקומח, מפזרים עוד קצת קמח על הבצק בחלקו העליון ומרדדים מעט את הבצק בעזרת מערוך.

3מערבבים בקערה חמאה רכה ועלי תימין, מוסיפים מעט מלח ומעברבבים לקבלת תערובת חלקה. מורחים את תערובתה החמאה על כל שטח הבצק. מפזרים מעל הבצק גם גבינת פרמזן, ובעזרת הידיים לוחצים מעט על הגבינה ומהדקים את הגבינה לבצק.

4מגלגלים את הבצק משני הצדדים פנימה ליצירת מראה ״ספר תורה״ ((כלומר – תופסים את צד ימין ומגלגלים עד אמצע המלבן, תופסים מצד שמאל ומגלגלים עד הנקודה בה פוגשים את הצד השני)ובעזרת סכין חדה פורסים את הבצק לאזניים.

5מסדרים את האוזניים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים את הבצק בביצה טרופה, מפזרים מעט מלח גס מלמעלה ואופים 15-20 דקות, עד שהאזניים זהובות. מוציאים ומגישים. אפשר לאכול אותן חמות והן טעימות גם כשמצטננות.

>> לבלוג של קרן אגם

* את גבינת הפרמזן אפשר להמיר בכל גבינה צהובה אחרת.

* את התימין אפשר להמיר בעלי רוזמירין, זעתר טרי או אורגנו טרי.

אוזני פיל עם חמאת תימין ופרמזןומקרוב יותר - קלטו איזה יופי|צילום: נופר צור, mako אוכל
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il