מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

בורקס ברמונדי ישראלי ומנגולד

בצק פילאס טורקי יכול לקבל באהבה הרבה סוגי מילוי - אבל מילוי של מנגולד יחד עם דג ברמונדי ישראלי טרי, זאת כבר אהבת אמת

|mako אוכל| פורסם13:40
בורקס ברמונדי ישראלי ומנגולד (צילום: רעות עזר-אסרף)
צילום: רעות עזר-אסרף

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 1 חבילה בצק פילאס טורקי
  • 1 ביצה טרופה
  • חצי כוס שומשום

למילוי:

  • 2 פילה ברמונדי ללא עור, קצוצים גס
  • רבע כוס שמן זית
  • 2 בצלים, קצוצים דק
  • 500 גרם מנגולד, ללא החלק הלבן, קצוץ
  • 2 שיני שום, כתושות
  • רבע כפית אגוז מוסקט
  • מלח
  • פלפל שחור
  • עלים מ-3 ענפי זעתר טרי

אופן ההכנה:

1המילוי: מטגנים את הבצל במחבת רחבה עד להזהבה. מוסיפים את המנגולד ומאדים עד שהוא מאבד מנפחו.

2מוסיפים שום כתוש, אגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור, מערבבים היטב, מצננים במסננת ומעבירים לקערה.

3מטגנים את הדג במעט שמן זית כ-2 דקות. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים עם תערובת המנגולד. מוסיפים גם את הזעתר הטרי.

בורקס ברמונדי ישראלי ומנגולדזה היה מהר!|צילום: רעות עזר-אסרף

4מקמחים מעט משטח עבודה ופותחים את בצק הפילאס. חותכים אותו ל-4-5 מלבנים שווים, מסדרים שורה של מילוי בקצה שקרוב אלינו ומגלגלים לרולדה שמנמנה. מהרולדה יוצרים שבלול. חוזרים על הפעולה עם שאר המלבנים.

5מחממים תנור ל-180 מעלות.

6מסדרים את השבלולים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מורחים ביצה ומפזרים שומשום. אופים במשך 40 דקות עד להשחמה.

רוצים לרכוש דגים ושיגיעו עד אליכם?לחצו כאן.

תגיות:בורקס
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il