אוכל
אוכל

עוף במילוי פתיתים ופטריות

עוף ממולא בפתיתים ופטריות שמפניון, בזיגוג מתוק של יין ודבש. ללקק את האצבעות

|בית הספר הגבוה לקולינריה - בישולים| פורסם11:15
עוף ממולא באורז ופירות יבשים (צילום: עודד קרני)
צילום: עודד קרני
Rating:4.657reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • 200 גר’ פתיתים עגולים/ פתיתי אורז
  • שני בצלים חתוכים לטבעות
  • שתי עגבניות בשלות מגורדות
  • ראש שום טרי
  • 250 גר’ פטריות שמפיניון
  • חצי כוס ציר עוף
  • עוף שלם בינוני טרי ונקי
  • חצי כוס יין לבן חצי יבש
  • שתי כפות רסק עגבניות
  • שתי כפות דבש
  • כפית פפריקה אדומה
  • שתי כפיות מלח
  • כפית פלפל שחור
  • שתי כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1מטגנים את הבצל עד להזהבה עם מעט שמן. מוסיפים את הפתיתים וממשיכים לטגן תוך בחישה עד הזהבה עם מעט שמן. מוסיפים פפריקה, עגבניות מגורדות, חצי כוס ציר עוף ומשלימים עם מים אחד על אחד על פי הכמות הפתיתים. מבשלים את הפתיתים עד דרגת שלושת רבע.

2מוסיפים חצי מהכמות הפטריות מערבבים ומכבים את האש.

3ממלאים את עוף בתערובת ומניחים אותו בתבנית אפייה. בעזרת סכין חורצים את העוף וממלאים את החריצים בשיני שום שלמות.

4בכוס מדללים את הדבש, היין הלבן וכפית גדושה של פפריקה מתוקה.

5מברישים את עוף בתערובת היין והדבש בנדיבות ומעבירים לתנור בחום של 160 מעלות למשך חצי שעה. מעת לעת ממשיכים להבריש את העוף בתערובת הדבש והיין.

6לאחר חצי שעה מוסיפים מסביב לעוף את שאר התערובת ואת הפטריות שנותרו ומחזירים לתנור לחום של 180 מעלות עד להזהבה. בזמן הצלייה הסופית ממשיכים להבריש את העוף בשארית היין והדבש.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il