
לפני הכל, האורז הזה הוא אופציה מעולה למנת שאריות. כמה פעמים נשאר לנו אורז מאתמול או משלשום, ובמקרה הטוב אנחנו סתם מחממים אותו במיקרו כתוספת פחות מוצלחת משהייתה ביומה הראשון? אז כאן נפיח בו חיים חדשים ומרעננים עם כמה תוספות פשוטות וזמינות לכל, והופ - יש לנו ארוחה מלאה שנראה כאילו טרחנו עליה שעות ארוכות (אפילו כלים אין יותר מדי, סיר האורז בין כה היה מיועד לשטיפה, אז לא נחשב). יש משהו מאוד מספק בניצול טוב (וטעים) של שאריות - הנה חסכנו זמן וחומר והגשנו משהו עם חיים משלו שלא היה מתקיים אחרת. ובעניין הדלורית, מדובר בירק מהמם שלא זוכה למספיק עדנה במטבחים שלנו, וחבל. יש לו עונה ארוכה, מחיר נוח, והכי חשוב - הוא בין המתוקים והבשרניים במשפחת הדלועיים הגדולה. הדלורית הרבה יותר דחוסה ועמילנית מהדלעת הטריפוליטאית הנפוצה, כך שהיא מתאימה יותר לצלייה או לשימוש בפירה (במקום בטטה נניח), ואפילו כמילוי מעולה לפסטה. הבעיה היחידה עם דלורית היא השם שלה. איך אנחנו אוהבים לקלקל שמות, אה? איך הגענו מ-Butternut Squash (דלעת אגוז החמאה) לדלורית? עם מי אפשר להיפגש ולדון קצת בעברותים קולינריים? אנחנו חושב שאנחנו די מפסידים במערכה הזאת. שמעתי פעם שהמילה דלורית הומצאה דווקא כדי לעודד את המכירות של הירק, שהחלו לגדל באופן מסחרי בשנות השמונים וחשבו שכדאי לשווק אותו כמוצר דל קלוריות. נו טוב, העיקר שתכינו את האורז הזה. המצרכים (4 מנות):
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-150 מעלות. 2מפזרים את גרעיני הדלעת על מגש אפייה קטן, משמנים קלות ומפזרים מעט מלח דק. אופים כ-10 דקות, עד שהגרעינים קלויים וארומטיים. מצננים. גרעיני דלעת קלויים|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל3חוצים את הדלורית, מרוקנים מגרעינים וחותכים לסירות גדולות. חותכים את הדלורית|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל עד שמקבלים את זה|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל4מעלים את חום התנור ל-180 מעלות. 5משמנים את הדלורית היטב וממליחים במלח ים. מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים בנייר כסף ואופים בתנור כשעה ו-20 דקות, עד שהדלורית מתרככת לחלוטין (בודקים זאת בנעיצה של סכין חדה וארוכה). דלורית צלויה|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל6מוציאים חצי מכמות הדלורית מהתבנית, מנקים מקליפה וחותכים גס. מעלים את חום התנור ל-220 מעלות ומחזירים את התבנית עם המחצית השנייה של הדלורית לתנור, ללא כיסוי, עד השחמה יפה (כ-5 דקות). 7מטגנים את הג'ינג'ר הטרי והצ'ילי בשמן זית למשך כדקה. מוסיפים את קוביות הדלורית ואת הכרישה ומטגנים כמה דקות. פורסים כרישה|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל מוסיפים את הדלורית למחבת|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל8מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומערבבים. 9מאווררים את האורז הקר ומוסיפים, יחד עם הג'ינג'ר המסוכר. מוסיפים את האורז ומערבבים|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל אורז דלורית|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל10מקפיצים הכל יחד וממליחים היטב. מוסיפים מעט שמן זית במקרה הצורך. 11יוצקים את האורז לצלחות הגשה, מניחים מעל נתחי דלורית מושחמים וגרעיני דלעת קלויים, מעטרים בעלי כוסברה ומגישים מיד. תגיות:דלורית ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |