קומו
הרשימה של המסעדות הטרנדיות החודש מוקדשת בחלקה הגדול למסעדות כשרות חדשות ומבטיחות. מדובר בבשורה מעניינת במיוחד לשומרי כשרות, שיותר ויותר מהם תרים אחר אוכל כשר איכותי המוכן בידי שפים נחשבים. את קומו החדשה בהרצליה מוביל בדיוק אחד כזה, שף ליאור יעקב (אקס קיטשן מרקט של יוסי שטרית), שמציע במלון ניקס החדש של קבוצת ניקס אוכל כשר אקלקטי עם השפעות מאסיה ומאיטליה. בין המנות בתפריט של קומו תמצאו ניוקי בעבודת יד עם פטריות פורצ'יני (60 שקלים), ריזוטו עגבניות וזעפרן עם בזיליקום, גרידת לימון ופרמזן (62 שקלים), סלמון בסאקה וסויה עם שעועית ירוקה וכרובית צלויה (86 שקלים) וקציצות דג בקארי ירוק, חלב קוקוס, כוסברה ובוטנים על אורז (85 שקלים). 

קומו אלפחורס ענק (צילום: דניאל לילה , יחסי ציבור)
קומו אלפחורס ענק | צילום: דניאל לילה , יחסי ציבור

קומו (Como). מלון NYX הרצליה, אבא אבן 19, הרצליה פיתוח. 09-8905000. כשר

02

עוד מסעדה כשרה שהצליחה לעורר החודש לא מעט הייפ - ונמצאת גם היא בבית מלון - היא 02 הירושלמית. למקום החדש יעצו השפים של המסעדות הירושלמיות המצליחות מונא ואנה (הכשרה גם היא), והוא מהווה מעין מיזוג בין שיפודייה למסעדה מודרנית ומעוצבת. תמצאו כאן דגש על בשרים עם מנות כמו שיפודי פרגית עם אריסה וסילאן, כתף טלה בפסטו כוסברה, שקדי עגל עם סלסת בצל ירוק ונתח קצבים (המחירים נעים בין 42 ל-65 שקלים למנה, כולל תוספות). בגזרת הקינוחים הגו כאן אופציות מרעננות כמו טארט פיסטוק עם גלידת מרציפן וקולי פירות יער, עוגת סולת עם גלידת הל ומרמלדה ופודינג אורז עם מרקחת תפוזים ואבקת היביסקוס (22-32 שקלים לקינוח).

02 ירושלים מלון ענבל דג  (צילום: יונתן בן חיים,  יחסי ציבור )
מעוררת את ירושלים. 02 | צילום: יונתן בן חיים, יחסי ציבור

02. זאב ז'בוטינסקי 3, ירושלים. 02-6756666. כשר

דרימרי

מאז שנתקלנו בדרימרי בפתח תקווה אנחנו לא מפסיקים לחלום על המקום הזה, ולא רק בגלל השם שלו. הדרימרי הוא ביסטרו ופטיסרי בולונז'רי צרפתי שפתוח משעות הבוקר ועד שעות הלילה ומציע מגוון מסחרר של מאפים וקינוחים לצד אוכל רציני יותר. בין היתר נמכרות כאן עוגות שמרים עם שוקולד, חלבה וקינמון, פרסבורגר פרג, עוגות גבינה אפויות, חומיות ועוגות בחושות כמו פטל ושוקולד לבן, בננה-פקאן ושוקולד פאדג'. בימי שישי מציעים במקום גם ארוחות בראנץ' בשילוב המאפים של המקום, כמו קרואסון בולנז'רי עם קציפת טחינה, חצילים, ביצה חצי קשה ומשוויה של ירקות שרופים (44 שקלים); ואגז בנדיקט על בריוש עם ביצים עלומות, תרד בר, בצל ורוטב הולנדייז (48 שקלים).

דרימרי בייקרי ברד פודינג  (צילום: חן ברקוביץ' נוי , יחסי ציבור)
ברד פודינג בדרימרי. פתח תקווה | צילום: חן ברקוביץ' נוי , יחסי ציבור

דרימרי. הערבה 1 גבעת שמואל/הסיבים 49 פתח תקווה. 03-9503330. כשר

קפולסקי

אין גבול להתלהבות שפקדה את עם ישראל עם היוודע דבר פתיחתה מחדש של רשת קפולסקי הנוסטלגית - והתלהבות שכזו לא יכולה שלא לתפוס מקום של כבוד ברשימה החודשית שלנו. אז נכון, לא היה קאמבק לתפוחי האדמה המוקרמים, אבל יותר מהאוכל קפולסקי זה עוגות וקינוחים, וזה בדיוק מה שתוכלו למצוא ברשת המחודשת שנולדה שוב כבית קפה וקונדיטוריה בלבד. הרשת פתחה החודש סניף ראשון ברמת השרון והחזירה לחיים את העוגות הזכורות ביותר, כמו טורט היער השחור עם שכבות של שוקולד וליקר דובדבנים, קצפת וקישוטי שוקולד; עוגת שמרים קלאסית במילוי של ריקוטה ושטרויזל וניל; עוגת גבינה אפויה; וכמובן קינוח הסברינה המיתולוגי בסירופ רום עם שכבת קצפת, רוטב שוקולד ודובדבן מסוכר.

קפולסקי טארט היער השחור (צילום: אנטולי מיכאלו לסוכנות המטבחון, יחסי ציבור)
כאן שוב. קפולסקי | צילום: אנטולי מיכאלו לסוכנות המטבחון, יחסי ציבור

קפולסקי. ביאליק 40, רמת השרון. כשר

צ'יינה קלאב

אומנם רק היום היא נפתחה, אבל העובדה שמסעדת צ'יינה קלאב נשענת על בסיסה של דה באן האסייתית מגביהה את הציפיות ממנה לשחקים. את צ'יינה קלאב פתחו האחים קיצ'ס, שהיו אחראים גם על דה באן, בדיוק באותו המקום בכניסה לשוק הכרמל. צ'יינה קלאב כשמה כן היא - מסעדה סינית מודרנית, שבניגוד לדה באן עליה השלום פחות מכוונת לאוכל על הדרך. בין המנות שמגישים פה תמצאו אוכל בהשראה סינית עם נגיעות מקומיות, כמו אגרול ממולא במעורב חלקי פנים בחמשת התבלינים הסיניים עם סויה חריפה וסלט כוסברה; מנת פקין דאק בגרסת המסעדה עם שוק אווז קונפי, הויסין ופיתה שתוגש בצד המנה, לטבילה או למילוי, ומנת מאפו טופו טבעונית עם טופו משי, פטריות יער, מחית צ'ילי וסויה, שעועית שחורה מותססת ועלי כרובית פריכים.

צ'יינה קלאב ראמן (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
חדש בכרמל. צ'יינה קלאב | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

צ'יינה קלאב. הלל הזקן 18, תל אביב. 03-6044725

אבוקדה

החורף בשיאו ואיתו עונת האבוקדו. אין מקום שלא משלב בתפריט שלו את הפרי הירוק הפוטוגני הזה וממקם אותו בחזית של כמה מנות לפחות. אז למה רק לכמה מנות ולא לכולן? זה בדיוק מה שקורה במסעדת אבוקדה, מוסד האבוקדו החדש שהביא לישראל את הטרנד העולמי, ומאז הוא לוהט תמיד. בתפריט תמצאו הכל מהכל, עם אבוקדו כמובן - ממנות אסייתיות, דרך קלאסיקות אמריקאיות ועד קינוחי אבוקדו. בין האפשרויות: שני חצאי אבוקדו במילוי עגבניות, בצל כבוש, פלפל חריף, שמנת חמוצה, פטה וגרידת אבן יוגורט; סביצ'ה אבוקדו, מנגו ופפאיה עם עשבי תיבול; סלמון ואבוקדו במרינדת רימונים; קרם ברולה בחצי אבוקדו ממולא בפטה ויוגורט בופאלו עם סוכר מקורמל; כריך קוב עם קרם אבוקדו, חסה אייסברג, חזה עוף מפורק, חרדל ומיונז, בייקון, פרמזן ועגבנייה; ומוס שוקולד עם אבוקדו ושבבי קוקוס (18-58 שקלים למנה).

אבוקדו וסלמון אבוקדה  (צילום: חן שושן, יחסי ציבור)
כוכב החורף. אבוקדו | צילום: חן שושן, יחסי ציבור

אבוקדה. לילינבלום 39, תל אביב. 03-9291988. לא כשר

קפה הודיה
שוק התקווה הוא כבר שנים מוקד קולינרי מהנה, אך לאחרונה הוא גם חווה התעדכנות רצויה, עם הפתיחה של מסעדת הקובייה ומולה בית הקפה-בר הפחות רשמי קפה הודיה, שנולד ממש החודש. קפה הודיה משמש בשעות היום כבית קפה ומאפה נהדר, עם תנור אבן שמוציא מאפים מצוינים ומקוריים כמו לחמג'ון עם גבינות ותרד; פטאייר עם עשבי תיבול ובצל; ומאפה בצק עלים עם תפוחים וגבינת עיזים (28-46 שקלים למאפה). ניתן למצוא כאן גם ארוחות בוקר טובות ומגוון של סלטים טריים וקינוחים. בשעות הערב עתיד המקום להפוך לבר דגים וקוקטיילים על בסיס פירות וירקות, שיהוו סיבה נוספת להגיע לשוק התקווה.

קפה הודיה קינוח (צילום: שי אלפסי, יחסי ציבור)
אנחנו מאוהבים. קפה הודיה בתקווה | צילום: שי אלפסי, יחסי ציבור

קפה הודיה. הודיה 21, שוק התקווה, תל אביב. כשר ללא תעודה

נומי

החדשות המסעירות ביותר שלנו לשומרי הכשרות מביניכם מגיעות ממסעדת נומי (Nomi) החדשה שבמלון דיוויד אינטרקונטיננטל בתל אביב. מדובר בבשורה של ממש בזכות השף, יורם ניצן, שהוא מהמיומנים בארץ, והגב הכלכלי האיתן והמרשים של בית המלון. שני אלה יבטיחו, בתקווה, שנתברך כאן במוסד קולינרי עילי.

יורם ניצן לא עושה כאן גרסה כשרה למול ים האיקונית, אבל בהחלט מציע מטבח מקורי ומעניין עם הרבה ידע מאחוריו. בין המנות כאן תמצאו שקדי עגל עם אנדיב אדום צלוי, ציר עגל, קולי פלפלים אדומים וויניגרט פיסטוק (67 שקלים); ומרק שורשים לבנים עם שמן עשבים, פטריות שימג'י, בצל קלוי ודוקסל פטריות, שמלווה את ניצן עוד מימיו במול ים (52 שקלים).

אניולוטי מסעדת נומי (צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור)
המסלול החדש של השף יורם ניצן, כשר. נומי באינטרקונטיננטל | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

נומי (Nomi). קאופמן 12, תל אביב. 03-7951255. כשר

אל 28

הביקורות על פלטפורמת האוכל החדשה אל 28 מעורבות. יש שהאומרים שמדובר במסעדה חריגה בנוף המקומי עם אוכל שומט לסתות ויש, כמו מבקר האוכל של אתר זה, שלא מבינים על מה המהומה - לא מבחינת המיזם ולא מבחינת האוכל שמגישה כאן השפית שולי וימר. כך או כך, ללא ספק מדובר באחת המסעדות המדוברות ביותר של החודש החולף - ומה אתם חושבים עליה תצטרכו להחליט לבד. אנחנו רק נעדכן שמה שווימר מגישה כאן הוא אוכל איטלקי עם נגיעות גליליות, עם אפשרויות כמו סלט עשבים עם ריקוטה אפויה, שקדים, לימון וזיתים (43 שקלים); נודי - כופתאות סולת במילוי לאבנה בציר של עלי גפן (62 שקלים); ברוסקטה עם סבידה בבישול ארוך על גרמולטה של פטרוזיליה ולימון (54 שקלים); ורוטולו עם חוביזה, תרד, חצילים, צנוברים וחמאת אורגנו (72 שקלים).

אל 28 - נודי (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
הדעות סותרות. L28 | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

L28. לילינבלום 28, תל אביב. 03-9003560. לא כשר

אייבי

נסו רגע להתקשר למסעדת אייבי ולהזמין מקום. ניסיתם? יופי, עכשיו אתם מבינים למה היא כבשה את המקום הראשון שלנו ברשימה החודש (ועשתה זאת גם בחודש הקודם, מבלי שהרבה השתנה מאז) - כי פשוט בלתי אפשרי לשריין בה שולחן. וזה עוד לפני שציינו את הביקורות המהללות. אסף דוקטור עושה באייבי להטוטים על דגים ופירות ים, ומציע גם מגוון אפשרויות צמחוניות. בין היתר תמצאו באייבי מנות כמו פלמידה לבנה כבושה עם סלט של תפוחי אדמה מעושנים, שמנת חמוצה וחזרת טרייה; סשימי של אינטיאס על סלסת עגבניות ירוקות שרופות וגרידת חושחש; וסבידה על ציזיקי קישוא מטוגן, עגבניות מרוסקות ועלי שומר.

אייבי ברוסקטה אנשובי  (צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב)
והמקום הראשון הולך שוב, לאייבי | צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב

אייבי. לינקולן 16, תל אביב. 03-7775161. לא כשר