
מרק דלעת הודי עם קרוטוני דלעת וגרעיני דלעתמחפשים ארוחת ערב חמה לערב קר? המרק הזה הולך לעשות את העבודה כמו שצריך - עם דלעת, גרגרי חומוס ותבלינים מחממים, שיחזקו וישביעו אתכם![]() צילום: אסף אמברם, mako אוכל |
דלעת היא מקור נפלא לקרוטן ולחומצה פולית, היא טעימה והיא מחזקת את הצ'י. גם גרגרי חומוס הם מזון מושלם - מכילים חלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים. כמו כן כמות של פי 2 ברזל מהמצוי בעוף. מזון מומלץ לצמחונים ולכולם. המצרכים (6 מנות):
להגשה:
אופן ההכנה:1מחממים תנור לחום של 200 מעלות. 2מניחים את קוביות הדלעת בתבנית מרופדת ומתבלים ב-2 כפות שמן, מלח ופלפל. אופים חצי שעה לריכוך. 3בינתיים מחממים כף שמן בסיר ומאדים בצל, גזר וסלרי במשך 3 דקות. מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומטגנים עוד דקה-שתיים. מוסיפים את הדלעת (אם רוצים שומרים 4-3 קוביות לכל מנה), המרק וגרגרי החומוס, ומבשלים רבע שעה אחרי רתיחה. 4מרסקים את המרק ומתבלים בגראם מסאלה ואם יש צורך במלח. 5יוצקים לצלחות ומגישים עם קרוטוני הדלעת ששמרנו בצד וגרעיני דלעת. 190 קלוריות למנה >> בורגול עם ירקות צלויים בראס אל חנות ויוגורט>> כמה טון ריבה יש בסופגניות שנאכל השנה?![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |