אוכל
אוכל
מרק כתום

מרק דלעת הודי עם קרוטוני דלעת וגרעיני דלעת

מחפשים ארוחת ערב חמה לערב קר? המרק הזה הולך לעשות את העבודה כמו שצריך - עם דלעת, גרגרי חומוס ותבלינים מחממים, שיחזקו וישביעו אתכם

|mako אוכל| פורסם07:53
מרק דלעת הודי עם קרוטוני דלעת וזרעי דלעת (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.715reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

דלעת היא מקור נפלא לקרוטן ולחומצה פולית, היא טעימה והיא מחזקת את הצ'י. גם גרגרי חומוס הם מזון מושלם - מכילים חלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים. כמו כן כמות של פי 2 ברזל מהמצוי בעוף. מזון מומלץ לצמחונים ולכולם.

המצרכים (6 מנות):

  • 700 גרם דלעת, חתוכה לקוביות ללא קליפה
  • 3 כפות שמן
  • מלח
  • פלפל שחור טחון
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 גזר קצוץ
  • 1 מקל סלרי קצוץ
  • 11/2 ליטר מרק צח (או מים)
  • 1 כוס גרגרי חומוס מבושלים
  • 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
  • 1 שן שום כתושה
  • 1/2 כפית גראם מסאלה

להגשה:

  • 1 כף גרעיני דלעת

אופן ההכנה:

1מחממים תנור לחום של 200 מעלות.

2מניחים את קוביות הדלעת בתבנית מרופדת ומתבלים ב-2 כפות שמן, מלח ופלפל. אופים חצי שעה לריכוך.

3בינתיים מחממים כף שמן בסיר ומאדים בצל, גזר וסלרי במשך 3 דקות. מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומטגנים עוד דקה-שתיים. מוסיפים את הדלעת (אם רוצים שומרים 4-3 קוביות לכל מנה), המרק וגרגרי החומוס, ומבשלים רבע שעה אחרי רתיחה.

4מרסקים את המרק ומתבלים בגראם מסאלה ואם יש צורך במלח.

5יוצקים לצלחות ומגישים עם קרוטוני הדלעת ששמרנו בצד וגרעיני דלעת.

190 קלוריות למנה

>> בורגול עם ירקות צלויים בראס אל חנות ויוגורט
>> כמה טון ריבה יש בסופגניות שנאכל השנה?
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il