מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
ליה שומרון, באה בריא

באה בריא: מעדן תותים

בין ים הקינוחים מלאי החמאה, השומן והסוכר צצה ליה שומרון פינדר עם קינוח פשוט שמכיל 4 מרכיבים בלבד וכולו בריאות (והוא אפילו פרווה וטבעוני). כדאי להכין מהר מהר, לפני שתיגמר לכם העונה של התותים

מעדן תותים טבעוני (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

חלב קוקוס ותותים משתלבים נפלא ביחד ותמיד מזכירים לי את מעדן ילדותי - פרילי תות. הקפידו להשתמש בחלב או נוזל קוקוס ולא בקרם קוקוס המכיל אחוזי שומן גבוהים יותר.

המצרכים :

  • 500 גרם תותים, חתוכים גס
  • 1/2 כוס חלב קוקוס
  • כף מייפל
  • כף שקדייה (ממרח שקדים)

אופן ההכנה:

1בסיר קטן, שמים את התותים עם חלב הקוקוס והמייפל ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, ומבשלים תוך כדי בחישה 15-20 דקות, עד שכל התותים התפרקו והנוזל הפך ורוד וסמיך.

2מסירים מהאש ובוחשים פנימה כף שקדייה.

3שמים בכלים קטנים ומצננים במקרר לפני ההגשה. ניתן גם להקפיא בתבניות ארטיקים.

* ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.

>> בשבוע שעבר הכנו קוקוס עם קולרבי אפוי

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il