מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
ליה שומרון, באה בריא

חמין שכולו בריאות: תבשיל חיטה וגריסים עם פטריות שיטאקי וירקות שורש

הנה לכם גרסה בריאה לצ'ולנט המסורתי. גם היא מתבשלת כל הלילה, גם בה יש תפוחי אדמה וגם היא עשירה ומנחמת, אבל בקטע בריא

חמין חיטה וגריסים עם פטריות שיטאקי וירקות שורש (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

  • 3 בצלים, קצוצים

  • 2 כוסות חיטה, שהושרו לילה
  • 1 כוס גריסים, שהושרתה לילה
  • 4 גזרים, קלופים וחתוכים גס
  • 10 פטריות שיטקה פרוסות לרצועות, שהושרו במים חמים וסוננו
  • 2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים גס
  • שורש סלרי, קלוף וחתוך לחתיכות קטנות
  • שיניים קלופות מראש שום שלם
  • ליטר מים
  • רסק עגבניות קטן
  • חצי כוס רוטב סויה
  • 2 כפיות מלח
  • כפית פלפל שחור
  • חצי כוס סילאן
  • אגוז מוסקט
  • 4 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1בסיר גדול מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד להזהבה.

2מפזרים את הבצל באופן אחיד על תחתית הסיר.

3מסננים את הגריסים והחיטה ומערבבים בקערה עם תפוחי האדמה, הגזרים, הפטריות והסלרי.

4בכלי נפרד מערבבים את המים עם רוטב הסויה, הסילאן, רסק העגבניות והתבלינים.

5מניחים את תערובת הדגנים והירקות בעדינות מעל שכבת הבצל בסיר. יוצקים מעל את תערובת המים והתיבול, מביאים לרתיחה ומכסים.

6מבשלים על פלטה או בתנור בחום 100-120 מעלות כל הלילה.

* אפשר להוסיף מלמעלה 6 ביצים קשות.

ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.

>> בשבוע שעבר הכנו פסטה ברוטב שמנת בלי שמנת
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il