
חמין שכולו בריאות: תבשיל חיטה וגריסים עם פטריות שיטאקי וירקות שורשהנה לכם גרסה בריאה לצ'ולנט המסורתי. גם היא מתבשלת כל הלילה, גם בה יש תפוחי אדמה וגם היא עשירה ומנחמת, אבל בקטע בריא![]() צילום: אפיק גבאי, mako אוכל |
המצרכים (4 מנות):
אופן ההכנה:1בסיר גדול מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. 2מפזרים את הבצל באופן אחיד על תחתית הסיר. 3מסננים את הגריסים והחיטה ומערבבים בקערה עם תפוחי האדמה, הגזרים, הפטריות והסלרי. 4בכלי נפרד מערבבים את המים עם רוטב הסויה, הסילאן, רסק העגבניות והתבלינים. 5מניחים את תערובת הדגנים והירקות בעדינות מעל שכבת הבצל בסיר. יוצקים מעל את תערובת המים והתיבול, מביאים לרתיחה ומכסים. 6מבשלים על פלטה או בתנור בחום 100-120 מעלות כל הלילה. * אפשר להוסיף מלמעלה 6 ביצים קשות. ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא. >> בשבוע שעבר הכנו פסטה ברוטב שמנת בלי שמנת![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |