מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
ליה שומרון, באה בריא

עוגת תפוזים אישית

מתים על עוגות תפוזים, אבל מתבאסים מכמות הביצים והפחמימות הריקות? הנה לכם אלטנרטיבה מעולה: מתוקה, טעימה, והכי חשוב - בריאה מכל הכיוונים

עוגת תפוזים אישית (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

זה כבר כמה זמן שאני מתכננת להכין עוגת תפוזים בריאה - בלי מיליון ביצים, סוכר וקמח לבן, אבל גם בלי להתפשר על הטעם. אז הורדתי את כמות הביצים, השתמשתי בקמח מלא, בסוכר חום וגם במעט דבש - וקיבלתי עוגות טעימות להפליא, במרקם שמזכיר עוגת סולת עשירה. זהירות, קשה להפסיק לנשנש.

המצרכים (12 מנות):

  • 3 ביצים
  • 1 כפית גרידת תפוז
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 1/2 כוס שמן קוקוס מומס (או שמן קנולה)
  • 1/2 כוס סוכר חום דמררה (אפשר לטחון אותו לאבקת סוכר)
  • 2 כוסות קמח כוסמין מלא
  • מעט קינמון
  • 1 כף אבקת אפייה
  • 3 כפות דבש - במצב צבירה נוזלי
  • שבבי קוקוס, לפיזור מלמעלה (לא חובה)

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות.

2טורפים את הביצים בקערה גדולה ומוסיפים את גרידת התפוז, מיץ התפוזים, השמן, הסוכר, הקמח, הקינמון ואבקת האפייה. מערבבים היטב עד שהתערובת מתאחדת, אבל לא יותר מזה.

3מוסיפים את הדבש בהדרגה תוך כדי ערבוב.

4משמנים 12 תבניות אישיות ויוצקים את התערובת. מפזרים מעל מעט שבבי קוקוס (לא חובה) ואופים בתנור כ-15 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגות יוצא יבש.

* ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.

>> בשבוע שעבר הכנו תבשיל קינואה משגע

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il