
עוגת תפוזים אישיתמתים על עוגות תפוזים, אבל מתבאסים מכמות הביצים והפחמימות הריקות? הנה לכם אלטנרטיבה מעולה: מתוקה, טעימה, והכי חשוב - בריאה מכל הכיוונים![]() צילום: אסף אמברם, mako אוכל |
זה כבר כמה זמן שאני מתכננת להכין עוגת תפוזים בריאה - בלי מיליון ביצים, סוכר וקמח לבן, אבל גם בלי להתפשר על הטעם. אז הורדתי את כמות הביצים, השתמשתי בקמח מלא, בסוכר חום וגם במעט דבש - וקיבלתי עוגות טעימות להפליא, במרקם שמזכיר עוגת סולת עשירה. זהירות, קשה להפסיק לנשנש. המצרכים (12 מנות):
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-180 מעלות. 2טורפים את הביצים בקערה גדולה ומוסיפים את גרידת התפוז, מיץ התפוזים, השמן, הסוכר, הקמח, הקינמון ואבקת האפייה. מערבבים היטב עד שהתערובת מתאחדת, אבל לא יותר מזה. 3מוסיפים את הדבש בהדרגה תוך כדי ערבוב. 4משמנים 12 תבניות אישיות ויוצקים את התערובת. מפזרים מעל מעט שבבי קוקוס (לא חובה) ואופים בתנור כ-15 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגות יוצא יבש. * ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |