אוכל
אוכל

חביתת עדשים כתומות

אנחנו אומנם קוראים לה חביתה, אבל החמודה הזאת כאן למטה יכולה בכיף לתפקד גם כפנקייק מלוח, או אפילו לאפה. לכם נשאר רק להקדיש לה דקות בודדות מזמנכם, ואז להתחרע בכיף (הטבעונות היא רק בונוס)

|mako אוכל| פורסם07:37
חביתת עדשים כתומות (צילום: ענבל כבירי, mako אוכל)
צילום: ענבל כבירי, mako אוכל
Rating:4.1139reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

הבסיס הוא קמח העשוי מעדשים כתומות טחונות, שבשילוב מים פשוט יוצר מעין פנקייק או חביתה פריכה וטעימה, שיכולה לתפקד גם כמו לאפה. טוחנים כוס עדשים, ויש לכם אבקת עדשים מוכנה לפעולה לכמה חביתות קדימה. שימו לב – הצטיידו במחבת טפלון טובה, כי בלי זה זה לא יעבוד.

המצרכים (1 מנות):

לקמח עדשים:

  • 1 כוס עדשים כתומות (מספיק לכ-6 חביתות)

לחביתה:

  • 2 כפות גדושות קמח עדשים כתומות
  • חמישית כפית אבקת אפייה
  • מעט מלח
  • פלפל שחור
  • שן שום כתושה
  • כרבע כוס מים
  • שמן זית לטיגון
  • לגיוון: עשבי תיבול, בצל קצוץ או רבע כפית חרדל דיז'ון גרגירים

אופן ההכנה:

1טוחנים היטב את העדשים בבלנדר לקבלת אבקת עדשים. שומרים בצנצנת סגורה.

2מערבבים בקערה את מרכיבי החביתה לקבלת תערובת סמיכה ואחידה, המזכירה בלילה של פנקייק.

>> מתכונים לפסח

3מחממים היטב מחבת טפלון. מוסיפים מעט שמן זית (בערך 2 כפיות) ושופכים את התערובת. מפזרים באופן אחיד על המחבת, מכסים את המחבת ומטגנים כ-2 דקות. מנמיכים את הלהבה ומטגנים עוד כחצי דקה.

4הופכים את החביתה בעזרת מרית או כף עץ שטוחה. אם היא לא נפרדת בקלות נותנים לה עוד כמה שניות להתייבש. מטגנים עוד כדקה על להבה בינונית.

5מעבירים לצלחת ונהנים.

תגיות:עדשים
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il