
קובה בסנייהאין לנו סבלנות לגלגל וכוח לבשל ואנחנו בכלל טבעונים, אז מה? לא מגיע גם לנו לאכול קובה? בטח שכן: הנה קובה בסנייה בתבנית, סופר בריאה עם ים תבלינים ובצק מופלא. מתכון טבעוני, אבל אפשר להכין גם עם מלית אחרת![]() צילום: ענבל כבירי, mako אוכל |
בשביל כל אלו שלא גדלו על סיר של קובה מדוגם בידיים מאומנות המציאו את הקובה בסנייה, שזו בעצם קובה בתבנית. לתערובת הבורגול התווספה דלעת, שמוסיפה רכות וצבע מקסים למאפה (בתקופת 40 הימים לפני חג הפסחא נהוג בנצרות המערבית לא לאכול בשר, וההשראה היא ממלית שנהוג לאכול בימים אלו, עם חלבון צמחי כמובן). המצרכים :לבצק (תבנית קוטר 24 ס"מ):
למילוי:
אופן ההכנה:1מבשלים את העדשים בהרבה מים בסיר קטן כ-30 דקות אחרי רתיחה, עד שהן מתרככות ומראות סימני התפרקות. מסננים. 2מחממים היטב מחבת רחבה ומוסיפים לה את שמן הזית ואת הבצל. מטגנים כ-5 דקות. מוסיפים את העדשים והתבלינים ומטגנים-מערבבים היטב, תוך מעיכה של העדשים, כ-3 דקות. אם העדשים לא נמעכות בקלות מוסיפים 2 כפות מים, וממשיכים לבשל ולערבב עוד כמה דקות. 3מכינים את הבצק: מבשלים את הדלעת כ-20 דקות, עד שהיא מתרככת. מסננים ומועכים למחית אחידה. מעבירים את מחית הדלעת לקערה רחבה ומוסיפים לה את הבורגול הדק והתבלינים. מערבבים היטב. מוסיפים את הקמח והמים ולשים ידנית עד ליצירת בצק רך וגמיש. 4מחממים תנור ל-200 מעלות. 5מרכיבים את הקובה בתבנית: מחלקים את הבצק לשניים. מרפדים בחצי מהכמות את תחתית התבנית (סנייה) תוך הידוק. מפזרים את מלית העדשים באופן אחיד, ומניחים את החלק העליון של הקובה - "תולשים" חתיכות בצק בידיים רטובות מעט, מהדקים ביד ומניחים מעל המלית עד שכל התבנית מכוסה. 6מברישים בשמן זית, חורצים בעזרת סכין חדה ואופים 25-30 דקות. תגיות:קובה בסנייה ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |