
קציצות עדשים שחורות וקינואה אפויותמתכון בריא בטירוף ופשוט להפליא של קציצות עדשים צמחוניות (וטבעוניות), שעשויות מעדשים, קינואה, בטטה - וזהו בערך. איפה הקאץ'? אין קאץ'. פשוט מתכון טוב![]() צילום: אסף רונן, mako אוכל |
לא תאמינו כמה פשוטות וטעימות הקציצות האלו, והן אפילו לא מכילות גלוטן! הקציצות האלו יכולות גם להיות פתרון לקינואה שנשארה מיותמת במקרר. המצרכים :לכ-25 קציצות:
אופן ההכנה:1מקלפים את הבטטות, מבשלים ומועכים לפירה (אמורות להתקבל כשתי כוסות מחית בטטה). 2מבשלים את העדשים השחורות כ-20 דקות אחרי רתיחה, עד שהן מוכנות. מסננים ומצננים. 3מבשלים את הקינואה: מחממים היטב סיר, מוסיפים כף שמן זית ואת הקינואה. מערבבים. מוסיפים כוס ושלושת רבעי מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים כ-18 דקות. מצננים. 4טוחנים במעבד מזון את העדשים עם הבצל, השום והפטרוזיליה. 5מערבבים את העדשים הטחונות עם מחית הבטטה והקינואה ומתבלים במלח, קינמון וכמון (אם רוצים). מערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול. מעבירים למקרר ל-20 דקות. 6מחממים תנור ל-220 מעלות. 7מרפדים תבנית בנייר אפייה ומושחים אותו בשמן זית. יוצרים מהתערובת קציצות עדשים ומסדרים על נייר האפייה. אופים 20-25 דקות. לפני ההגשה מצננים מעט את קציצות העדשים על התבנית (כדי שלא יתפרקו). ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |