מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

מרק עדשים כתומות וקישואים

מרק באווירה חורפית, כזה שמתחשק לשים על האש ולבהות בגשם המטפטף, אבל עזבו אתכם - למי יש זמן? לנו אין, וזה לא אומר שנוותר: 3 וחצי מרכיבים, רבע שעה עבודה ועוד קצת על האש ויש לכם מרק סמיך, בריא וסופר טעים

|mako אוכל| פורסם07:42
מרק עדשים כתומות (צילום: ענבל כבירי, mako אוכל)
צילום: ענבל כבירי, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (6 מנות):

  • 2-3 כפות שמן זית
  • בצל קלוף וחתוך לקוביות
  • 3 קישואים בגודל בינוני, חתוכים לקוביות קטנות
  • כוס עדשים כתומות
  • חצי כפית כורכום
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 5 כוסות ציר ירקות (אם אין ציר, אפשר להחליף ב-5 כוסות מים+צרור פטרוזיליה ו-2 גבעולי סלרי, שתוכלו להוציא בקלות בתום הבישול)

אופן ההכנה:

1מחממים היטב סיר ומוסיפים את שמן הזית. מוסיפים את הבצל והקישואים, מערבבים ומטגנים על אש בינונית-נמוכה כ-3 דקות.

2מגבירים את הלהבה ומוסיפים את העדשים. מערבבים היטב.

3מתבלים לפי הטעם ומוסיפים את הנוזלים. מכסים ומביאים לרתיחה.

4מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות, עד שהעדשים מתמוססות.

*שימו לב – כלמרק עדשיםמסמיך ככל שהזמן עובר. תמיד אפשר להוסיף עוד קצת נוזלים.

תגיות:עדשים
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il