אוכל
אוכל

אורז עם שעועית לבנה ברוטב עגבניות

אמרתם בית, אמרתם תבשיל טעים של שעועית לבנה ברוטב אדום ביתי אדום ועשיר, שבא בילט אין עם אורז לבן. רוצים להפוך אותו לרוטב נהדר לקציצות? פשוט הוסיפו עוד כוס של מים לבישול

|mako אוכל| פורסם06:31
שעועית לבנה וגזר ברוטב עגבניות  (צילום: אסף רונן, mako אוכל)
צילום: אסף רונן, mako אוכל
Rating:4.4297reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

  • 2 כוסות אורז פרסי
  • כוס שעועית לבנה יבשה, מושרית במים ללילה (או כ-2 וחצי כוסות שעועית מבושלת)
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצלים, קלופים וקצוצים דק
  • 4 שיני שום, פרוסות דק
  • חצי פלפל צ'ילי (לא חובה)
  • 4 גזרים, קלופים ופרוסים לעיגולים
  • כוס עגבניות מרוסקות (או כוס עגבניות בשלות חתוכות לקוביות קטנות)
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • מלח
  • כוס וחצי מים

אופן ההכנה:

1מבשלים את השעועית עד לריכוך (כשעה וחצי), ומסננים.

2מחממים סיר רחב ומוסיפים לו את שמן הזית. מוסיפים את הבצל והשום ומערבבים היטב. מנמיכים את הלהבה ומטגנים עד שהבצל שקוף ורך.

3מגבירים את הלהבה ומוסיפים את הצ'ילי (אם רוצים) ואת פרוסות הגזרים. מערבבים היטב.

4מוסיפים את השעועית המבושלת, העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, המלח והמים ומערבבים היטב.

5מכסים את הסיר ומבשלים בבעבוע עדין כחצי שעה.

6בינתיים מכינים את האורז לפי ההוראות על האריזה.

7מגישים ביחד.

תגיות:שעועית
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il