אוכל
אוכל

קציצות ברוקולי ועדשים אדומות

כן, הקציצות האלה מטוגנות. מה לעשות שזה יותר טעים. אבל אל חשש - את גזרת הבריאות מאיישים כאן במסירות אין קץ הברוקולי והעדשים האדומות, שהופכים את המנה הזו למנה מטוגנת שכולה טוב. חסלו, חסלו אותן בכיף שלכם

|mako אוכל| פורסם07:24
קציצות ברוקולי ועדשים כתומות  (צילום: ענבל כבירי, mako אוכל)
צילום: ענבל כבירי, mako אוכל
Rating:4.6151reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (20 מנות):

  • כוס וחצי עדשים אדומות (מסוננות היטב אחרי השריה של 6 שעות לפחות)
  • 400 גרם ברוקולי
  • 1 בצל סגול קטן (או חצי בצל)
  • 3 כפות גדושות של קמח עדשים (או כל קמח אחר)
  • 1 כפית זרעי כוסברה, טחונים (אפשר גם כמון)
  • 1 כפית מלח
  • חצי כוס פירורי לחם
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1מבשלים את הברוקולי כ-10 דקות, מסננים ומצננים מעט.

2טוחנים במעבד מזון את העדשים עד לקבלת פירורים. מוציאים מהתערובת חצי כוס ומניחים בצד.

3מוסיפים למעבד המזון את הברוקולי והבצל וטוחנים עד לקבלת תערובת אחידה.

4מעבירים את התערובת לקערה רחבה, מוסיפים את הקמח והתבלינים, מערבבים היטב, ומעבירים למקרר לחצי שעה לפחות.

5מערבבים בקערה שטוחה חצי כוס פירורי לחם ואת חצי כוס פירורי העדשים ששמרנו בצד (הם ישמשו לציפוי הקציצות).

6מוציאים את התערובת מהמקרר ויוצרים ממנה קציצות. מצפים כל קציצה בתערובת הקמח והעדשים לקבלת ציפוי קראנצ'י (בדומה לשניצל).

7מחממים מחבת רחבה ומוסיפים שמן לטיגון. מטגנים את הקציצות כ-2-3 דקות מכל צד עד שהן זהובות ויפות.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il