מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

מג'דרה בסיר אחד

אנחנו יודעים, כשהסבתא העיראקית שלכם מכינה מג'דרה היא משתמשת לפחות במחבת אחת ושני סירים, אבל אצלנו, מה לעשות, עובדים אחרת. אנחנו לא אוהבים ללכלך כלים, ועובדה שגם ככה אנחנו מצליחים להכין מג'דרה פצצה

|mako אוכל| פורסם07:00
מג'דרה בורגול (צילום: ענבל כבירי | הכלים באדיבות הקרמיקאית שרית רשף, mako אוכל)
צילום: ענבל כבירי | הכלים באדיבות הקרמיקאית שרית רשף, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • כוס עדשים ירוקות
  • כוס אורז פרסי
  • 2 בצלים, קצוצים
  • שמן זית לטיגון
  • 4 כוסות מים
  • כפית מלח
  • חצי כפית כמון

אופן ההכנה:

1משרים את העדשים בהרבה מים רותחים כ-30 דקות. מסננים.

2מטגנים את הבצל בסיר בכמות נדיבה של שמן זית, עד להשחמה יפה.

>> בפעם שעברה למדנו איך מכינים קינואה

3מוסיפים את האורז והעדשים המסוננות ומערבבים.

4מוסיפים את המים ותבלינים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות.

5מכבים את האש ומשאירים מכוסה עוד כ-10 דקות.

* המג'דרה יוצאת רכה יחסית. אם אוהבים אותה יבשה יותר אפשר לצמצם את כמות המים ל-3 כוסות.

שאלות תשובות

העדשים לא התבשלו מספיק. למה?

יכול להיות שהן לא טריות. עדשים טריות מתרככות ב-20 דקות בישול (ועוד השריה במים רותחים).

אפשר להשתמש בעדשים אחרות, לא ירוקות?

אפשר, רק לא בעדשים כתומות כי הן יתפרקו לחלוטין בבישול.

אפשר להשתמש באורז בסמטי?

כן. במקרה כזה אפשר להפחית מעט מכמות המים.

אפשר לוותר על הכמון?

בהחלט.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il