
המצרכים :ללחם:
תוספות
אופן ההכנה:1מחממים תנור לחום של 220 מעלות. 2מערבבים בקערה את היוגורט, החמאה המומסת והביצה לתערובת אחידה. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח, ומערבבים רק עד שהקמח נבלע בתערובת ולא יותר. 3מוסיפים לקערה את התוספות ומערבבים בעדינות עד שהן מתפזרות באופן שווה בבצק - כדאי לא לערבב יותר מדי. 4משמנים תבנית לחם (או אינגליש קייק לא חד פעמית) ומעבירים אליה את הבצק. דוחפים פנימה בעזרת אצבעות רטובות זיתים שמבצבצים, אחרת הם יישרפו במהלך האפייה. 5אופים כ-45 דקות עד שהלחם משחים ומקבל קרום קשיח. מוציאים את הלחם בעודו חם בעזרת כפפות מטבח או מגבת ומעבירים אותו לצינון על רשת. הערות: * את הלחם שומרים בקופסה אטומה היטב. הלחם טוב בעודו חם מהתנור, ובימים שאחרי מוטב לקלות אותו לטוסט. * את התוספות אפשר להחליף כאוות נפשכם: גרעיני דלעת, פשתן, אגוזים, פיסטוקים, עגבניות לחות או מיובשות, עגבניות שרי צלויות בתנור, עלי זעתר, אורגנו ועוד. * והנה דרך מעולה לגלען זיתים: מניחים את הזיתים על משטח עבודה, ולוחצים על כל אחד בעזרת החלק הכהה של סכין גדולה (כמו שעושים לשיני שום). הגלעין יוצא בקלות ואת הזיתים המגולענים אפשר לקצוץ במהירות. >> מה תרצו לאכול בשבוע הבא? אומלט פטריות או קיש גבינת עזים ועגבניות מיובשות?>> לכל המתכונים של השבוע![]() | יתרונות חלב העזים |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |