ערמת במיה (צילום: MonaMakela, Istock)
פלומתית אך טעימה. במיה | צילום: MonaMakela, Istock

חודשי הקיץ מספקים הזדמנות מצוינת להפסיק לקנות במיה קפואה, וליהנות מהתרמילים הירוקים בשיא טריותם. אמנם במיה היא לא מסוג הירקות שמתחבבים עליך מיד – היא בעלת מרקם רירי ולרוב עטופה בפלומה דקיקה – אך מי שמצליח להתגבר על הרתיעה הראשונית נהנה לא רק מטעם משובח, אלא גם משלל יתרונות תזונתיים. שכן הבמיה עתירה בחלבון, ניאצין, אבץ, נחושת, סיבים תזונתיים, ויטמין A ו-C, חומצה פולית, סידן ומגנזיום. ואם כל זה לא מספיק, היא גם דלה מאוד בשומן רווי.

הבמיה, שמקורה באזור סודן-אתיופיה, נפוצה כיום ברחבי העולם ונקטפת בעיקר בחודשי הקיץ. היא משמשת לרוב בתבשילים ומרקים, אך גם טיגון עושה עמה חסד וביפן היא אף מוגשת בטמפורה. כשאתם קונים במיה טרייה, נסו לבחור תרמילים פלומתיים בגודל 7-10 ס"מ, בצבע אחיד ובהיר. נסו לנקב את התרמיל בעזרת הציפורן – אם לא הצלחתם, סימן שהבמיה רכה מדי ובבישול מרקמה יהיה דביק ועיסתי. אם אתם מתכננים להשתמש בבמיה למרק, תבשיל קדירה או שימורים – בחרו תרמילים מעט קשים יותר.

בזמן שאתם מיינתם ובחרתם לכם את הבמיה, אנחנו ליקטנו עבורכם מתכונים ממיטב השפים, שעושים כבוד לירק הקיצי. רק לבחור, ולבשל. טיפ: כדי להפחית את מידת הריריות של הבמיה, מומלץ לשטוף אותה ואח"כ לייבשה בשמש למשך כשעתיים.

במיה בחרדל

מתכון של ארז קומורובסקי למנה זריזה של במיה במחבת. טיגון זריז, בתוספת שום, בצל, שמן זית ולימון, ינפיק לכם מנה ראשונה בתוך רבע שעה ובלי יותר מדי בלגאן במטבח.

לגרסת הדפסה של המתכון

במיה מונחת בקערה (צילום: MonaMakela, Istock)
הטיגון עושה לה טוב | צילום: MonaMakela, Istock


סלט עוף ובמיה קר

עם סלרי, פלפל, אגוזי קשיו והרבה תבלינים טובים – זה סלט שתתקשו לחכות עד שהוא יצטנן במקרר, אבל ההמתנה תהיה שווה.

לגרסת הדפסה של המתכון

במיה חתוכה לפרוסות (צילום: PhotoEuphoria, Istock)
שלא תהיה רכה מדי | צילום: PhotoEuphoria, Istock
שקשוקה של במיה, עגבניות וחצילים

הגרסה המשודרגת והקיצית של שף אבי ביטון לאחד המאכלים הכי ישראליים שיש. במקום פלפלים – במיה וחצילים. אין סיכוי שתישארו רעבים אחרי המנה הזו.

לגרסת הדפסה של המתכון

סלט במיה מטוגנת ואינטיאס

מתכון נוסף שכולל טיגון של הבמיה. טוב, עם כל הבריאות שיש בירק הזה, אפשר לחטוא קצת בטיגון. מה גם שהפריכות המתקבלת שווה את זה. מדובר בסלט מרענן עם בצלי שאלוט וצנונית, שעושה חשק לעצור בחנות הדגים בדרך הביתה.

לגרסת הדפסה של המתכון

במיה ועגבניות (צילום: Diana Lundin, Istock)
המון בריאות בתרמיל אחד קטן | צילום: Diana Lundin, Istock
סלט חם של במיה עם פילה בקר ובייקון

שף ניר צוק מציע לכם להתפנק עם הבמיה לצד בשר משובח. כמובן שאפשר להחליף את הבייקון באווז אם רוצים גרסה כשרה, אך גם חלק מהפריכות תלך לאיבוד. חוץ ממלח, פלפל, צ'ילי ומיץ לימון – לא צריך תבלינים. הבשר והבמיה עושים את כל העבודה.

לגרסת הדפסה של המתכון

תבשיל במיה

אם הקיץ לא הכריע אתכם סופית, ואתם רוצים את הבמיה שלכם חמה ומהבילה בסיר, זה המתכון שיביא אתכם לתוצאה משובחת בפחות משעת עבודה. והוא מעולה גם לצמחונים.

לגרסת הדפסה של המתכון

רוצים לראות מה עוד יש לקיץ להציע לכם? היכנסו למדריך הקיץ שלנו.