מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

מתכונים מצולמים לשבועות עם אינה ממאסטר שף

אוכל

אוכל

נא להזין 2 תווים לפחות

פשטידת תרד וכרובית מוקרמת

מנה קייצית, פשוטה ומרעננת של ירקות מוקרמים בגבינות ושמנת

|טרה| פורסם12:44
פשטידת תרד וכרובית מוקרמת (צילום: שי אפגין,  יחסי ציבור )
צילום: שי אפגין, יחסי ציבור

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (8 מנות):

  • 2 חופנים עלי תרד טריים- שטופים וחתוכים לרצועות עבות (חלוטים ומסוננים – לא חובה)

  • 1 כרובית בגודל בינוני מופרדת לפרחים, מבושלת במים רותחים, מסוננת ומצוננת
  • 3 ביצים
  • 4 כפות פירורי לחם
  • 2 כפות קורנפלור מעורבב ברבע כוס חלב
  • 2 כפות רוטב מתוק חריף
  • 2 גביעי לבן
  • 1 מיכל שמנת מתוקה עמידה 38%
  • חצי גביע קוטג' 3%
  • כוסגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע)צהובה מגורדת

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות.

2מערבבים היטב בקערה את כל החומרים הנוזליים עד לקבלת תערובת אחידה (ביצים, לבן, קוטג', שמנת מתוקה, רוטב מתוק חריף, בלילת קורנפלור וחלב).

3מוסיפים לקערה את שאר החומרים והתבלינים פרט לגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע)הצהובה וממשיכים לערבב.

4משמנים תבנית אפייה (אלומיניום בגודל בינוני) ומעבירים את התערובת לתבנית. אופים בתנור שחומם מראש למשך ארבעים דקות.

5מפזרים את הגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע)הצהובה על הפשטידה וממשיכים לאפות כרבע שעה.

* ניתן להגיש את הפשטידה חמה או קרה.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il