אוכל
אוכל
60-60: עוף ואורז - מוכן

הקציצות הכי טעימות בעולם

יש בהן מכל טוב, הן קלות להכנה ויוצאות טעימות כל כך, שאפשר לאכול אותן לבד בלי שום תוספת ליד: מתכון לקציצות בשר ממכרות

|mako אוכל| פורסם14:00
הקציצות הכי טעימות בעולם (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.5210reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

אני אף פעם לא יכולה לחכות עד שהקציצות האלה יצאו כבר מהסיר. הריח פשוט עושה לי את זה. כשהן סוף סוף מוכנות, אני מכינה לי צלחת, יושבת בשקט ומתענגת על כל ביס וביס. הקציצות כל כך נימוחות ומלאות בטוב, שאפשר לאכול אותן גם בלי שום תוספת ליד.

המצרכים :

לקציצות:

  • 500 גרם הודו אדום טחון (או בקר)
  • 1 בצל מגורר
  • 150 גרם דלעת מגוררת
  • 1 גזר מגורד
  • 2 שיני שום קצוצות
  • חופן כוסברה קצוצה
  • 1/3 כפית קינמון
  • 2 כפות קוואקר (או פרורי לחם)
  • מלח ופלפל שחור

לרוטב:

  • 2 בצלים קצוצים גס
  • 3 שיני שום
  • 350 גרם דלעת חתוכה לקוביות
  • 1 גזר מגורד
  • כפית קינמון
  • כפית פפריקה מתוקה
  • 1/3 כפית פפריקה חריפה
  • חופן גדול של כוסברה קצוצה
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 וחצי כוסות מים חמים

אופן ההכנה:

1בקערה מערבבים את כל המצרכים לקציצות, ומניחים בצד.

2בסיר מכינים את הרוטב: מטגנים את הבצל 2-3 דקות, מוסיפים את השום, מערבבים ומוסיפים את יתר המצרכים. במידת הצורך, מוסיפים כשליש כוס מים חמים. מביאים לרתיחה.

3יוצרים קציצות מהעיסה שהכנו מראש, ומכניסים אותן אחת אחת לרוטב שרתח.

4מחלישים את האש, מכסים ומבשלים עוד כ-40 דקות על אש קטנה.

5מגישים מעל אורז, או פשוט אוכלים ככה - כי זה טעים. * המרכיבים באדיבותעדן טבע מרקט

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו עוף בתנור עם ג'ינג'ר וסויה
>> לכל המתכונים ב-60 שקל ו-60 דקות
תגיות:קציצות
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il