mako
פרסומת

ארוחה בחצי שעה: פיתה קלויה עם בשר וטחינה

תקועים עם פיתות במקפיא? הנה לכם מנה דרך מעולה להשתמש בהן לפני החג. כך לוקחים 3 מרכיבים זמינים, והופכים אותם לארוחת ערב משגעת

פורסם:
בשר טחון עם טחינה חריפה
בשר טחון עם טחינה חריפה | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
הקישור הועתק
בשר טחון עם טחינה חריפה
פיתה עם בשר וטחינה חריפה. טעים אש | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

זמן עבודה: 15 דקות
זמן הכנה כולל: 25 דקות
עלות: כ-35 שקלים

המצרכים:
לטחינה:
כוס טחינה גולמית
1 לימון סחוט
1 פלפל חריף
2 שיני שום
מלח
פלפל שחור
חצי כוס מים

לבשר:
1 בצל, קצוץ
3 שיני שום, קצוצות
מעט שמן זית, לטיגון
500 גרם בשר טחון
כמון
מלח
פלפל שחור
חופן כוסברה, קצוצה
2 פיתות חתוכות באמצע, קלויות בתנור עם מעט שמן זית

אופן ההכנה:

1. שמים את כל מרכיבי הטחינה במעבד מזון וטוחנים יחד. אפשר להוסיף עוד חצי כוס מים, אם אוהבים את הטחינה דלילה יותר.

2. מטגנים את הבצל והשום במחבת, ומוסיפים את הבשר הטחון. מפוררים היטב את הבשר, מתבלים ומטגנים כ-10 דקות עד שהוא שזוף היטב.

3. מניחים את הבשר על הפיתה הקלויה (מי שרוצה עוד חריף יכול להוסיף עוד פלפל חריף קצוץ), ומזלפים את הטחינה.

* המצרכים באדיבות עדן טבע מרקט

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!