אם יש משהו שאני לא אוהבת זה שיבולת שועל, או קוואקר, אם תרצו. לא בתור ילדה, לא בדייסות בצבא ולא בכלל. קוואקר מרגיש לי כמו אוכל של ציפורים, כמו דוחן. ואני איך לומר, לא ממש ציפור. אמא שלי, שהיתה לה את היכולת ללמד אותך לאכול דברים שאתה לא אוהב בדרכים יצירתיות, לא התעקשה שאוכל קוואקר או כל מאכל אחר שלא אהבתי. אבל דווקא עם שיבולת השועל היא לא היתה צריכה להיות יצירתית יותר מדי, כי ברגע שהיא הפכה את הקוואקר לעוגיות טעימות, כל הרתיעה שלי נעלמה.

עוגיות קוואקר של טעימא (צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב)
עוגיות הקוואקר של טעימא. שוות | צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב

דווקא בן הזוג שלי חובב קוואקר וגרוע מזה, חובב דייסת קוואקר. יותר גרוע מזה? הוא ממש רוצה שאכין לו דייסת קוואקר. כאן הצבתי את הגבול. כדי לפייס אותו, חיפשתי את המתכון של עוגיות שיבולת השועל המעולות של אמא שלי. מצאתי בקופסה מתכון של ציונה העלומה ונגשתי למלאכה. כמו בכל מתכון, עקבתי באדיקות אחרי כל השלבים. איך יצא? תשאלו. איום ונורא. גוש קשה ודביק של שיבולת שועל שאי אפשר היה לעשות איתו כלום. לא ויתרתי ויצאתי לקרב על עוגיות הקוואקר.

אחרי חיפושים אינטנסיביים ברשת הבנתי שלא רק שציונה פסחה על מרכיב עיקרי וחשוב: הביצה, אלא שהטעם כנראה, לא היה לה חשוב. אחרי ארבעה ניסיונות יצירתיים, הגעתי למתכון מנצח. כזה שאת התוצאות שלו אי אפשר לראות בפרק זמן שעולה על יום אחד, כי הכל מתחסל מהר מאוד. העוגיות יצאו כל כך טעימות, שזוגי העלה בחדווה רעיון להתחיל לשווק כאלה, ולמחמאה גדולה מזו לא יכולתי לקוות (מה גם שדייסת הקוואקר נשכחה ממנו לגמרי).

עוגיות קוואקר

המרכיבים:
100 גרם חמאה
כפית סילאן או דבש (לא חייבים, זה עובד מעולה גם בלי)
כוס קמח מלא
1 כוס סוכר חום
10 גרם אבקת אפייה
100 גרם קוקוס טחון
2 כוסות קוואקר (שיבולת שועל)
ביצה
50 גרם אגוזי מלך חתוכים / צימוקים חתוכים / חמוציות / שקדים קלופים חתוכים גס – או מיקס 

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-165 מעלות.

2. ממיסים את החמאה בסיר קטן ומוסיפים דבש. מערבבים.

3. בקערת ערבוב מכניסים את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה, הקוקוס והקוואקר, ומערבבים. מוסיפים את הפירות היבשים / אגוזים שבחרנו ומערבבים טוב.

4. טורפים ביצה ומוסיפים לתערובת, מוסיפים גם את החמאה וממשיכים לערבב עד שנוצרת עיסה אחידה ורטובה.

5. לוקחים בערך כף מהתערובת בכל פעם, מהדקים באגרוף בתוך כף היד ומשטחים בעדינות.

6.  מניחים את העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרחק ראוי אחת מהשניה ומכניסים לתנור.

7. אחרי 20 דקות בודקים אם העוגיות הפכו למוצקות אבל לא קשות מדי. אם העוגיות עדיין רכות מדי, משאירים לחמש דקות נוספות בתנור. זמן האפייה לא צריך לעלות על 25 דקות.

שתפו את עוגיות הקוואקר של טעימא עם החברים

>> בשבוע שעבר הכנו בולונז
>> צלי כבדים עם תפוחי אדמה


>> כשזה מגיע לקציצות, אין כמו המתכון הסודי של סבתא. יש לכם מתכון מנצח לקציצות? השתתפו ואולי תזכו בפרסים