מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
אביבה פיבקו

מאפינס תירס גבינתיים

מארחים בחג? אתם לא באמת חייבים לעבוד קשה. בואו נתחיל עם המתכון הזה, למאפינס שאין אחד שלא יאהב, שיגזלו מכם מינימום זמן ומשאבים

|mako אוכל| פורסם16:37
מאפינס תירס גבינתיים (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (12 מנות):

  • 300 גרם גרגירי תירס (משימורים), אחרי סינון
  • 100 גרם קמח (כוס פחות 2 כפות גדושות)
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 100 גרם פולנטה (שלושת רבעי כוס)
  • 60 גרם גבינת פרמזן, מגוררת
  • כפית מלח
  • פלפל שחור
  • 1 פלפל צ'ילי אדום (לא חובה)
  • 20 גרם חמאה
  • 3 כפות שמן זית
  • 200 מ"ל שמנת חמוצה
  • 3 ביצים
  • כפית וחצי עלי תימין

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-220 מעלות.

2מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, הפולנטה, הפרמזן, מלח ופלפל שחור.

3מוציאים את הגרעינים מהצ'ילי, וקוצצים דק.

4ממיסים את החמאה יחד עם שמן הזית.

5מערבבים את השמנת החמוצה עם התירס, הביצים, הצ'ילי והתימין, ומוסיפים לתערובת היבשה.

6מוסיפים את החמאה המומסת עם שמן הזית ומערבבים היטב.

7מסדרים מנז'טים בתבנית של 12 שקעים וממלאים כף גדושה בכל מנז'ט.

8אופים 20 דקות ומצננים 5 דקות. מוציאים את המאפים מהתבנית וממשיכים לצנן על רשת.

>> בשבוע שעבר הכנו עוגות שוקולד לבן אישיות

>> עוד מתכונים לשבועות

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il