
מזג האוויר החורפי שלח אותנו הישר אל המנה המתוקה הכי מנחמת שיש - אורז בחלב (או פודינג אורז, אם רוצים להרגיש קוסמופוליטים). המתכון הבא שייך לאלילת הבית האוסטרלית דונה היי. האוסטרלים אוהבים לאפות את פודינג האורז שלהם, מה שאולי מאריך את זמן ההכנה של המנה הזאת, אבל חוץ מלערבב קצת, התנור עושה בשבילנו את כל העבודה. המצרכים (6 מנות):
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-160 מעלות. 2מעבירים את האורז לתבנית (פיירקס, או מה שיש בבית). 3חוצים את מקל הווניל לאורכו ומוציאים ממנו את הגרגירים. שמים את הגרגירים ואת המקל בקערה, מוסיפים את החלב, 2 כפות סוכר וקליפת הלימון ומערבבים. שופכים את התערובת על האורז ומערבבים היטב. 4סוגרים את התבנית בנייר אפייה ועליו נייר אלומיניום ומכניסים לתנור לאפייה של שעה. אחרי שעה מוציאים את התבנית מסירים את נייר הכסף, מערבבים ומחזירים לעוד חצי שעה בתנור. אחרי חצי השעה הנוספת מוציאים שוב, מפזרים את פיסות החמאה ואת כף הסוכר הנותרת, ומחזירים לעוד 10-15 דקות של אפייה, עד שהחלק העליון מזהיב. * אפשר להגיש עם שמנת מתוקה מוקצפת, אבל ממש לא צריך. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |