אוכל
אוכל

בריוש עם קרם שקדים

דודו אוטמזגין מלמד אתכם להכין בריוש - מאפה שמרים שהוא ספק לחם ספק עוגה, עשיר בחמאה וביצים וממולא בקרם שקדים תוצרת בית. נשמע קשה? לא אם עוקבים באדיקות אחרי המתכון והתמונות

|mako אוכל| פורסם08:28
בריוש קרם שקדים (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.749reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבריוש:

  • 300 גרם ביצים (6 ביצים מס 3)
  • 25 גרם שמרים טריים
  • 75 גרם סוכר (שליש כוס ועוד כף)
  • 500 גרם (1/2 3 כוסות) קמח
  • 10 גרם (2 כפיות) מלח
  • 300 גרם חמאה רכה
  • ביצה טרופה, להברשה

לקרם השקדים ולהרכבה:

  • 200 גרם חמאה
  • 180 גרם (חצי כוס ועוד כף) אבקת סוכר
  • 180 גרם ביצים (4 ביצים מספר 3)
  • 200 גרם (1/4 2 כוסות) אבקת שקדים
  • 40 גרם (4 כפות) קורנפלור
  • 40 מ"ל (2 כפות) רום בהיר
  • ביצה טרופה למריחה
  • 1/2 כוס שקדים פרוסים לפיזור

אופן ההכנה:

1מכינים את הבצק: 1. לשים במיקסר עם וו לישה את הביצים, השמרים, הסוכר והקמח (דקה-שתיים). מוסיפים את המלח והחמאה בשלבים, עד שהחמאה נטמעת בבצק לגמרי. ממשיכים ללוש עד שהבצק נפרד מדופנות הקערה. מתפיחים בקירור 12 שעות.

2מכינים את קרם השקדים: מערבבים את החמאה ואבקת הסוכר במיקסר עם וו גיטרה במהירות בינונית עד לקבלת קרם. מוסיפים את הביצים אחת אחת, עד שכל הביצים נבלעות בקרם. מוסיפים את אבקת השקדים, מערבבים ערבוב קצר ומוסיפים את הקורנפלור והרום. מעבירים למקרר ל-3 שעות.

3הרכבת הבריוש: מחלקים את הבצק 6 חלקים שווים (כל שני חלקים לחלה אחת).

4מרדדים כל חלק לעלה באורך 35 ס"מ וברוחב 15 ס"מ, או לחלופין מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומרדדים לעלים באורך 70 ס"מ וברוחב 15 ס"מ.

בריוש קרם שקדיםמרדדים את הבצק|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

5מורחים מקרם השקדים ומגלגלים לרולדה. קולעים משתי הרולדות צמה (לחלופין - קולעים צמה מהרולדות הארוכות, כפי שמוצג בתמונות).

בריוש קרם שקדיםמורחים את קרם השקדים|צילום: אסף אמברם, mako אוכלבריוש קרם שקדיםמגלגלים|צילום: אסף אמברם, mako אוכלבריוש קרם שקדיםיוצרים צמה|צילום: אסף אמברם, mako אוכלבריוש קרם שקדיםאם השיטה הזאת נראית מסובכת, אפשר פשוט לקלוע צמה משתי רולדות קצרות יותר|צילום: אסף אמברם, mako אוכלבריוש קרם שקדיםעוד שלב בקליעה|צילום: אסף אמברם, mako אוכלבריוש קרם שקדיםהשלב האחרון בקליעה|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

4מניחים את הרולדות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה ומפזרים שקדים פרוסים.

בריוש קרם שקדיםמורחים בביצה טרופה ומפזרים מעל שקדים|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

5מתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר.

6אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך 35-40 דקות.

בריוש קרם שקדים גיףועכשיו בתמונות זזות|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

* מהמתכון יוצאים 3 בריושים בתבנית אינגליש קיים באורך 35 ס"מ.

* סטיילינג: ליאת אוטמזגין.

>> בשבוע שעבר הכנו פחזניות במילוי וניל עם קראמבל פירורי
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il