מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

מדור האוכל של מאקו מביא ידע קולינרי מעשי שנבנה משנים של ניסיון, ניסוי וטעייה במטבח. המתכונים והטיפים נכתבים ונבדקים על ידי עורכי אוכל ואנשי מקצוע, מתוך היכרות עמוקה עם חומרי גלם, טכניקות בישול והמטבח הישראלי. זהו מקור שמחבר בין מקצוענות קולינרית לבישול יומיומי אמין ונגיש.

mako
פרסומת

מקלות סוכר וקינמון פריכים

מחפשים נשנוש לקחת לים או לבריכה, אבל כזה שכולם יאהבו? קבלו את מקלות הקינמון הממכרים של דודה איבון, שאמנם קלי קלות להכין (בצק פילאס, סוכר, קינמון - זה הכל), אבל הרבה יותר קשה לשמור שלא ייזללו בדרך

מקלות סוכר וקינמון
מקלות סוכר וקינמון|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
הקישור הועתק

זמן עבודה

רבע שעה

זמן כולל

45 דקות

רמת קושי

כל אחד יכול

כשרות

פרווה

של מי היה הרעיון לנסוע לכנרת דווקא ביום הכי חם עלי אדמות? אה כן, של בעלי. ישבנו בארוחת שישי בערב אצל סבא וסבתא כשלפתע פתאום הוא שאל: "מי בא מחר לכנרת?".

עוד לפני שהספקתי לטרפד את הרעיון, שניים מאחיו כבר קפצו על המציאה, וכך קבעו להפגש ב-8 בבוקר בחוף גינוסר, להקדים את החום. אז מצאנו את עצמנו פתאום, 3 גיסות, מתאמות מה כל אחת מביאה לארוחת הבוקר. כל אחת חשבה רגע והכריזה שמה שיש לה במקרר זה ביצים.

הגענו בלילה הביתה, פתחתי את המקרר ומצאתי הרבה ביצים. וקצת פירות. ובמקפיא בצק פילאס. הפשרתי, שיהיה, ונזרום איתו כבר בבוקר. בבוקר? התכוונתי לפנות בוקר. כן, ב-8 כבר התייצבנו בחוף, עם מקלות איבון שהכנו בצ'יק לפני שיצאנו, ונאלצתי להגן עליהם בגופי כל הדרך. למה מקלות איבון? על שם דודתי האהובה שמכינה אותם לכל מפגש ילדים. מיותר לציין שרק אנחנו הגענו ב-8. כל האחרים הגיעו רק ב-10.

חזרנו הביתה עייפים, צרובים, אבל מרוצים. היה כיף גדול!

המרכיבים

טבלת המרות
  • חבילת בצק פילאס טורקי, שהופשר לילה במקרר
  • כוס סוכר
  • כף קינמון

אופן ההכנה

01

מחממים תנור ל-200 מעלות.

02

מערבבים בקערית סוכר וקינמון.

03

פורסים את הבצק על משטח עבודה ומפזרים עליו את הסוכר והקינמון. חותכים לרצועות בעובי של כ-3 ס"מ ומגלגלים אותן לצורת ספירלה.

04

מסדרים את רצועות הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים כ-30 דקות, עד שהן משחימות מעט.

05

מצננים ומחביאים היטב.

לבלוג של שרית -מיס פטל.

מצאתם טעות לשון?