מאפינס פטללא משנה כמה פטל הוא יקר, הוא בטוח יותר זול מחבילת טופי וקופסת קרמבו, והרבה יותר בריא. את המאפינס האלה מכינים בעשר דקות, ורק צריך לשים לב שהילדים לא זוללים את כל הפירות תוך כדי![]() צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל |
לא יודעת איך יצא שדווקא הילד שלי לא אוהב ממתקים. אולי זה כי עוד מהיותו פעוט הקפדתי שלא יהיו צבעי מאכל בסביבתו, ואולי פשוט בלי סיבה. הזאטוטה, לעומתו, יכולה לחיות עלסוכריות צבעוניותמהסוג הנחות ביותר, בדיוק כמוני. בשבילו, הפינוק הכי הכי גדול, הממתק האולטימטיבי, הוא חפיסת פטל טרי. הוא שואב אחת כזו בשניות. ובשבילי - אין ביקור בשוק האיכרים שלא כולל רכישת פירות יער טריים, ולא משנה כמה זה עולה. אני מספרת לעצמי שזה עדיין עולה פחות מחבילת טופי וקופסתקרמבו, ובריא פי כמה. השבוע הצלחתי לשכנע אותו להשאיר כמה פטלים בצד בשביל להכיןמאפינס. הלכנו להכין ביחד, ובכל פעם שלרגע לא הסתכלתי, נעלם עוד פטל אחד מהצלחת. המצרכים (20 מנות):
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-180 מעלות. 2מרפדים תבנית מאפינס בעטרות נייר תואמות. 3מערבבים בקערה קמח, אבקת אפייה ומלח. 4בקערה אחרת מערבבים ריוויון, סוכר, ביצים, קליפת לימון, תמצית וניל ושמן. 5מערבבים בעדינות את החומרים היבשים לתוך תערובת הרטובים. 6מערבבים פנימה בעדינות את הפטל, ממלאים את התערובת בתבנית מאפינס ואופים כ-30-35 דקות, עד שהמאפינס מתחילים להזהיב מעט (או 50-55 דקות לתבנית אינגליש קייק). בקרו בבלוג של שרית -מיס פטל >> בשבוע שעבר הכנו תותים בשמנת חמוצה![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |