mako
פרסומת

בוקר עם הילדים: 9 מתוקים שמכינים ב-10 דקות

כולנו בבית, כולנו עייפים, מותשים ועצובים, ורק מייחלים לשגרה כלשהי שתחזור. אז אם גם אתם מוצאים את עצמכם מתעצבנים על הילדים שהם במסך במקום לעזור להם לצאת ממנו - אנחנו מזמינים אתכם לקרוא להם ולהכין איתם ביחד משהו מתוק וטעים, שיעשה לכולם טוב על הלב

מערכת mako אוכל
mako
פורסם:
גלידה לוטוס
גלידה לוטוס | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
הקישור הועתק

נכון שצריך לחכות שתקפא, אבל ההכנה של הגלידה הזאת מאוד מאוד מהירה, הליקוק של וו ההקצפה אחריה מאוד מאוד מספק, והיא גם נותנת משהו לחכות לו בהמשך היום. בימים כמו עכשיו זה לא מעט.

שני מלאווחים מהמקפיא, קצת (במובן הרבה) נוטלה או כל ממרח שוקולד אחר, וגם חלבה, כדי שהנוטלה לא תתפוס מעצמה יותר מדי. מאפה קליל להכנה וכיפי, שיש בו גם משום עבודת היצירה - אבל בקטע כיפי ולא מעיק. 

עוגת שוקולד עם טריק לאקסטרה רכות
עוגת שוקולד עם טריק לאקסטרה רכות | צילום: פאני דוד, mako אוכל

אין ילד שיסרב לעוגת שוקולד, אז כנראה שגם לא יהיה ילד שיסרב להכין אחת כזו. בטח אם נבטיח לו שהתוצאה תהיה לא סתם עוגת שוקולד, אלא עוגה רכה באופן מיוחד, שהסוד שלה הוא לא חלילה אבוקדו או משהו מאיים שכזה, אלא תוספת של ריבה לבלילה. 

אוזני פיל עם שוקולד - בקערה
בקערה | צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako

 מכירים את עוגיות בצק העלים, שמגלגלים משני הצדדים עם קצת סוכר לקבלת מעין אוזניים? אז בימים כאלה אנחנו ממליצים להוסיף קצת ממרח שוקולד לסיפור. מרגישים שהרווחנו אותו ביושר, אנחנו וגם הילדים שלנו.

פרנץ' טוסט נוטלה מגולגל
פרנץ' טוסט נוטלה מגולגל | צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako
פרסומת

ועוד אחד בתימה של בצק מגולגל עם שוקולד. בדרך כלל אנחנו קודם מכינים חלה מטוגנת ואז מורחים עליה שוקולד (או מייפל, או דבש). כאן הסדר הפוך: את הפרנץ' טוסט הזה מטגנים רק אחרי שמגלגלים אותו עם שוקולד למריחה. תראו איזה מגרה זה יוצא.

שומשומיות ב-3 מרכיבים
שומשומיות ב-3 מרכיבים | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

הנה הזדמנות להראות לילדים מה נחשב פינוק גדול כשאנחנו היינו ילדים. שומשום, דבש וסוכר - זה כל מה שצריך. מחממים אותם ביחד לקבלת מעין עיסה קרמלית, מעבירים לנייר אפייה משומן ומרדדים קצת. מחכים כמה דקות וזהו - אפשר להסתער עם חותכנים, שזה כיף בפני עצמו. 

פרסומת
כפתורי חמאה ושוקולד צ'יפס
כפתורי חמאה ושוקולד צ'יפס | צילום: ענבל לביא, mako אוכל

עוגיות החמאה האלה הן לא מהסוג שמרדדים וקורצים ממנו צורות, אלא מהסוג שמגלגלים עוגייה עוגייה, לקבלת מעין כפתורים לבנים ומתוקים. 

עוגיות טחינה
עוגיות טחינה של עדיקוש | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

מהעוגיות הצחורות והמושלמות למראה אנחנו עוברים למתכון שהוא שיעור הפוך בדיוק: אין כל פסול בעוגייה סדוקה. להפך, בעוגיות הטחינה האלה זה סימן ההכר, ואנחנו מתים עליו. 

חיתוכיות בצק עוגיות
חיתוכיות בצק עוגיות | צילום: עדי קלינגהופר, אוכל טוב, mako
פרסומת

עוגיות אחרונות להפעם, והפעם כאלה שמיועדות לחסרי הסבלנות שביניכם (אין כאן האשמה אלא יותר הזדהות). מדובר בעוגיות שוקולד צ'יפס, שזה אולי הקונצנזוס הכי גדול של עוגיות אי פעם, אבל כאלה שאופים במקשה אחת ואז חותכים בגלגלת. האמת, יש בזה קסם משל עצמו, וזה גם משווה להן מראה של חטיף בריאות - מה שעושה הרגשה טובה למרות שרחוק מאוד מהמציאות.

שיהיה יום שקט!